Amenajarea unui birou acasa - 5 propuneri care sa te inspire!

Potrivit previziunilor mai multor companii specializate in studii financiare si de afaceri, printre care si Forbes, pana in anul 2020 aproape 50% dintre oamenii care presteaza munca de birou o vor face de la biroul amenajat acasa.

Amenajarea biroului de acasa

Foto: pinterest

Aceste studii arata ca munca de la distanta creste productivitatea si creativitatea angajatilor iar acestia tind sa devina mai fericiti atunci cand beneficiaza de mai multa libertate in organizarea sarcinilor. Ca sa nu mai vorbim despre timpul economisit zilnic cu deplasarea spre si de la locul de munca, timp pe care angajatii l-ar putea folosi pentru propriile placeri si hobbyuri.

In acest context ne-am gandit sa-ti prezentam in continuare cateva dintre cele mai populare stiluri de amenajare pentru biroul de acasa.

Care dintre acestea rezoneaza cel mai mult cu personalitatea ta?

Stilul scandinav (sau nordic) pentru biroul de acasa

Amenajare birou stil scandinav

Foto: pinterest

Designul interior scandinav se caracterizeaza prin minimalism si o atmosfera luminoasa, aerisita. Practic, acest stil deriva din chiar stilul de viata al nordicilor, care pun pret pe simplitate si functionalitate.

Schema de culori a unui decor scandinav este relativ restransa. Aceasta consta in tonuri neutre, adesea un fundal alb, care sa evidentieze diverse piese de mobilier sau de decor din lemn natur sau accente de culoare neagra.

Birou cu biblioteca, Tvilum, finisaj alb-stejar

Birou cu biblioteca, Tvilum

Click pentru detalii si pret!

Materialele textile sunt preponderent naturale cu o cromatica uni in care se remarca nuante pastelate de roz, galben, albastru sau verde. Prin culori stilul scandinav aminteste de stilul vintage, de care se diferentiaza insa clar prin liniile simple, moderne ale pieselor de mobilier.

Stilul shabby chic pentru biroul de acasa

Amenajare birou stil shabby chic

Foto: pinterest

Shabby chic este un stil de design interior care combina piese de mobilier, decoratiuni si accesorii care au o anumita vechime, dar si obiecte noi carora li se da insa intentionat un aspect vechi, totul de o maniera extrem de feminina, ceea ce il diferentiaza de stilul vintage.

Abunda albul si nuantele pastel, modelele florale, in special cu trandafiri, dar si materialele naturale: lemnul masiv sau textile precum inul si bumbacul.

De regula peretii sunt zugraviti in alb, o optiune fiind insa si tapetul cu modele florale discrete.

Stilul industrial pentru biroul de acasa

Amenajare birou stil industrial

Foto: pinterest

Stilul industrial este o combinatie eclectica de piese vintage, retro si chiar rustice, toate puse in scena intr-un ambient in care este prezent in forma nefinisata betonul, caramida, lemnul, metalul sau alte materiale de constructii. Un astfel de spatiu poate fi o hala, un depozit sau o fabrica veche.

Stilul industrial pune un accent special si pe recuperarea si reciclarea unor materiale sau obiecte vechi, non-casnice pentru a le da functionalitati casnice.

Lampa birou din teava neagra, stil industrial

Lampa birou stil industrial

Click pentru detalii si pret!

Stilul clasic pentru biroul de acasa

Amenajare birou stil clasic

Foto: pinterest

Un design interior clasic se preteaza cel mai bine intr-o cladire cu o arhitectura de asemenea clasica, accentuandu-se si punandu-se in valoare reciproc.

Mobilierul este masiv, bogat in ornamentatii, in nuante naturale, furniruri de esente nobile sau vopsit in alb

Masa birou stil clasic din lemn vopsit alb

Masa birou stil clasic din lemn

Click pentru detalii si pret!

Textilele elegante sunt de nelipsit intr-un decor clasic, fie ca le regasim in tapiteria mobilierului, in covoare sau perdele si draperii.

Un birou amenajat clasic poate primi insa cateva tuse de contemporanitate, cum ar fi un scaun ergonomic, chiar daca acesta va avea scheletul din lemn si tapiteria din piele naturala.

Stilul modern pentru biroul de acasa

Amenajare birou stil clasic

Foto: pinterest

Stilul de design modern este definit prin linii curate, forme geometrice simple si o paleta de culori neutre. Ornamentatiile de dragul ornamentatiilor nu au ce cauta intr-un decor modern.

Materiale naturale, precum lemnul si piatra, coexista perfect cu metalul si sticla.

Interioarele sunt functionale si extrem de bine organizate ceea ce creeaza un sentiment de deschidere si spatialitate.

Scaun ergonomic pentru birou, stil modern, rosu

Scaun ergonomic pentru birou, stil modern, rosu

Click pentru detalii si pret!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

SUPORT 3 GHIVECE FLORI, FIER FORJAT

Pret: 198,33 LEI 178,50 LEI

Casa si gradina - oferte

SCOALA DE DESEN - ANDRAS SZUNYOGHY

Pret: 119,00 LEI 113,05 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!