Vine vara si nu ti-ai montat aparat de aer conditionat in casa? Iata ce poti face pentru a infrunta canicula!

Lipsa aparatului de aer conditionat din casa pe timpul verii poate fi o problema serioasa, mai ales pentru persoanele sensibile la caldura sau pentru cele cu probleme de sanatate, cum sunt bolile de inima sau de plamani. Chiar daca nu faci parte dintr-o astfel de categorie vulnerabila, tot trebuie sa te protejezi de canicula si sa iei toate masurile pentru a pastra o temperatura placuta si suportabila in locuinta ta.

Combatere canicula acasa

Afla cum sa infrunti canicula daca nu ai aparat de aer conditionat!

Foloseste un ventilator

In cazul in care nu iti permiti un aparat de aer conditionat, achizitioneaza un ventilator. Chiar daca acesta nu are puterea de a scadea temperatura dintr-o camera, cel putin iti va da o senzatie placuta de adiere, care te va ajuta sa te racoresti putin si sa nu mai transpiri excesiv.

Hidrateaza-te corespunzator

Din cauza transpiratiei excesive, corpul tau pierde apa, asa ca, daca nu bei multe lichide, poti ajunge la deshidratare, aceasta fiind deosebit de periculoasa. De aceea, este recomandat sa nu astepti pana ti se face sete, ci sa consumi cat mai multa apa pe parcursul unei zile caniculare. In plus, daca intreprinzi activitati fizice, vei avea nevoie de un aport si mai mare, pentru a compensa lichidele pierdute prin transpiratie.

Ai grija ce alimente si bauturi consumi

Exista unele fructe si legume, cum sunt pepenele rosu si salata verde sau castravetele, care te ajuta sa treci mai usor peste un val de caldura. Acest lucru este posibil datorita faptului ca acestea contin peste 90% apa, ceea ce inseamna ca te hidratezi in timp ce le mananci. In plus, daca nu mai folosesti aragazul pentru a gati, elimini astfel o sursa de caldura care ar fi acaparat intreaga casa.

De asemenea, pe langa alimentele permise si interzise pe timp de canicula, trebuie sa acorzi atentie si bauturilor si sa le eviti pe cele cu alcool. Chiar daca ti se pare o idee buna sa bei un cocktail rece intr-o zi torida, trebuie sa stii ca alcoolul, in special in cantitati mari, te deshidrateaza.

Mentine umbra in casa

Prin geamurile locuintei tale intra foarte multa caldura, mai ales daca razele soarelui bat direct pe ele toata ziua. Solutia este sa pui la fereastra draperii groase si inchise la culoare, care sa opreasca incalzirea excesiva a interiorului camerelor. Daca nu iti plac, nu se potrivesc sau ti se pare ca ocupa prea mult spatiu, poti monta, in loc de draperii, rulouri pentru geam din oferta Homelux, care vor mentine o temperatura placuta in casa, fiind in acelasi timp un accesoriu deosebit de design interior, datorita modelelor si nuantelor variate.

In concluzie, poti sa petreci zilele caniculare de vara si in casa, chiar daca nu ai un aparat de aer conditionat, dar, pentru a te bucura de o temperatura placuta si suportabila, este nevoie sa tii cont de aceste sfaturi si indicatii. Le poti aplica si separat, dar daca adopti toate masurile prezentate, atunci cu siguranta vei trece cu usurinta peste valurile de caldura specifice sezonului.

Sursa foto: Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!