Descopera aici cum poti avea o prima vacanta de familie reusita cu rulota! Ce NU trebuie sa uiti inainte de plecare!

Ai dori sa calatoresti cu o rulota, dar esti totusi un incepator, fara experienta si iti este teama ca vei face totul gresit? Nu dispera, conducerea acestui tip de vehicul nu este nicidecum atat de complicata pe cat ai putea crede la inceput!

Vacanta cu rulota

Iata ce trebuie sa stii inainte de prima vacanta cu rulota:

Ce trebuie sa stii inainte de prima vacanta cu rulota?

Chiar si ca nou venit in domeniul rulotelor, te vei simti confortabil chiar de la inceput daca respecti urmatoarele sfaturi: verifica vehiculului inainte de a pleca si indiferent de dimensiunea acesteia, trebuie sa fie impecabila din punct de vedere tehnic. Acest lucru nu este bun doar pentru vehiculul de calatorie, ci si pentru siguranta ta si a familiei tale. Retine urmatoarele puncte inainte de a incepe calatoria:

  • Verifica nivelul uleiului. Daca ultima schimbare de ulei este necunoscuta, efectueaza imediat o schimbare de ulei.
  • Pentru a nu intampina probleme, vezi aici oferta de baterii gel oferite de Dbsolar.ro, acestea fiind cea mai buna alegere pentru o vacanta cu rulota.
  • Verifica nivelul lichidului de racire si de frana.
  • Lamele stergatorului sunt inca ok?
  • Cum arata cureaua trapezoidala ? Nu ar trebui sa fie prea slaba sau sa aiba fisuri.
  • Presiunea anvelopelor este OK? Aminteste-ti ca presiunea ar trebui sa creasca la maxim atunci cand este incarcata complet (poti gasi valoarea corecta in instructiunile de functionare sau pe un autocolant, de obicei pe cadrul usii soferului sau in clapeta de umplere a combustibilului). Nu uita sa verifici roata de rezerva.
  • Verifica banda de rulare a anvelopelor (functioneaza cel mai bine cu o moneda - in cazul in care marginea acesteia dispare in canelurile, anvelopele sunt OK).
  • Functioneaza farurile si indicatoarele ? Cel mai bine este sa iei becuri de schimb: in multe tari europene este chiar obligatoriu sa le ai.
Cati kilometri ar trebui sa parcurgi de la inceput? Mai putin este adesea mai mult. Si mai bine! Incepatorii, in special, aleg sa parcurga prea mult si fac greseli clasice pentru incepatori. Recomandarea este: nu planifica niciodata mai mult de 250 km ca etapa zilnica , fa pauze frecvente si familia ta iti va multumi. Vei vedea ca factorul de stres este mentinut in limite si te vei bucura de mai multe atractii si peisaje.

Cum incarci corect rulota?

Practic, ar trebui sa stochezi obiecte grele sub si intre axe, iar articole usoare, cum ar fi textile / imbracaminte, pot fi depozitate in dulapurile de perete. Garajul din spate (daca exista) trebuie utilizat pentru mobilier de camping, un gratar sau biciclete.

Sfaturi pentru incarcarea rulotei:

  • Rezervorul de apa nu trebuie umplut la limita (acest lucru economiseste cateva kilograme)
  • Evita conservele, daca este posibil , este de preferat sa cumperi ingrediente proaspete pe drum (este si mai distractiv!)
  • Alege vase de camping din melamina sau aluminiu in loc de portelan si otel inoxidabil
  • Goleste intotdeauna rezervorul de apa uzata
  • Nu umple rezervorul de combustibil, fa mai multe pauze si alimenteaza.

Cum gasesti locuri potrivite de cazare?

Se pune mereu intrebarea despre cum sa gasesti un loc unde sa stai peste noapte cu rulota si ce fel de locuri ar trebui sa alegi. Si daca vrei sa iti planifici ruta exact inainte de plecare, poti selecta in avans locuri de campare adecvate si apoi conduci catre ele intr-un mod tintit.

Campingurile pot fi rezervate in avans, astfel incat sa existe intotdeauna un spatiu liber. Unele instrumente bune pentru planificarea rutei sunt, de exemplu, Google Maps.

Odata ce traseul de calatorie este gata, il poti imparti in etape zilnice (nu uita, nu mai mult de 250 km pe zi!) Si cauta cazare peste noapte. Iar daca preferi sa conduci fara plan si fara rezervare, asta lasa suficient spatiu pentru spontaneitate.

In concluzie, este foarte important sa nu uiti de siguranta pasagerilor: in timp ce conduci, nu este permisa deplasarea in rulota. Soferul si toti pasagerii trebuie sa fie legati cu centura in timpul calatoriei si nu uita nici de animalele de companie. Asa ca tot ce iti ramane de facut este sa te bucuri de drum si de prima ta vacanta cu rulota!

Sursa foto: Shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!