Top 3 obiecte de mobilier de lux care vor da personalitate locuintei tale!

Stilul clasic de amenajare interioara ramane mereu la moda, indiferent de tendintele si schimbarile care intervin odata cu trecerea timpului. Cu toate acestea, accentele de modernism sau cateva note de excentricitate se regasesc tot mai des in designul de interior al multor locuinte.

Mobilier de lux pentru locuinte

Personalitatea fiecarui proprietar influenteaza modul in care aceasta alege sa isi decoreaze spatiul in care locuieste. Pentru ca oamenii sunt diferiti, imbinarea stilurilor a devenit, astazi, ceva comun. Moderatia este, insa, cea care trage o linie fina intre chicios si excentric.

Designerii de interior stiu cel mai bine cum sa faca trecerea intre stiluri si sa aduca, de exemplu, un strop de modernism intr-o amenajare clasica. Obiectele de mobilier sunt cele care influenteaza "personalitatea" unei locuinte. Daca iti permiti sa investeasti intr-un mobilier valoros, de lux, vei aduce un plus de valoare casei tale, dar si o nota de eleganta.

Iata un top 3 al obiectelor de mobilier de lux, care vor da un aer clasic, dar in acelasi timp modern si rafinat:

O oglinda ca in povesti

Mobilier de lux pentru locuinte

Din nicio casa nu lipseste oglinda. Acest obiect are capacitatea de a crea o atmosfera de basm in orice locuinta, iar rama poate sa difere, in functie de designul casei. Aceasta da personalitate oglinzii, o incadreaza intr-un stil anume, iar modul in care este lucrata ii poate adauga un plus de valoare si un aspect deosebit. Lemnul sculptat, tratat si prelucrat poate fi o optiune buna, pentru o rama speciala. Daca achizitionezi o astfel de opera de arta, o sa te simti ca in Sala Oglinzilor de la Castelul Peles. In functie de marime, o astfel de oglinda poate fi asezata in living, pentru a putea fi admirata de toti vizitatorii sau chiar in dormitor, la masa de machiaj a doamnelor. Pentru gusturile mai excentrice exista rame alcatuite din diamante sau realizate din aur si pietre pretioase.

Mobila din lemn masiv, pictata sau sculptata

Mobilier de lux pentru locuinte

Este binecunoscut faptul ca mobilierul din lemn masiv este valoros, arata bine si nu se demodeaza niciodata. Singurul dezavantaj il reprezinta pretul, care, de cele mai multe ori, este unul piperat. Cu toate acestea, o mobila de calitate rezista ani buni si poate fi lasata chiar ca mostenire de familie. Obiectele de mobilier sculptate sau pictate sunt adevarate bijuterii care infrumuseteaza orice casa. Este important, atunci cand alegi o astfel de mobila, sa pastrezi stilul de design general. Noptierele pictate vor arata exceptional intr-un dormitor in culori calde, cu un pat care sa aiba un cadru din acelasi lemn (textura si culoare). Pentru un strop de exotism poti alege picturi cu influente indiene sau chinezesti, recunoscute pentru frumusetea lor. Daca iubesti acest stil, poti opta pentru mobila din lemn masiv de la exotique.ro si casa ta va fi speciala!

Fotolii sofisticate, pline de stil si comode

Mobilier de lux pentru locuinte

Fie ca este vorba doar despre un fotoliu sau mai multe, in functie de spatiu si de amenajarea interioara, aceste obiecte vor schimba in bine aspectul unei camere. Pot fi asezate in living, de exemplu, dar vor arata foarte bine si intr-un dormitor spatios.

Designerii de interior spun ca este foarte important ca toate obiectele de mobilier sa aiba un stil comun, chiar daca accentele sunt diferite. Intr-o casa cu mobila din pal si bucatarie fucsia nu va arata bine o oglinda cu o rama din lemn masiv, sculptata. Din contra, va defini cu succes expresia: "ca nuca in perete". Asadar, daca vrei ceva deosebit, ai grija sa urmaresti stilul central al casei tale! In cazul in care nu te descurci, poti oricand sa apelezi la un specialist.

Sursa foto: shutterstock.com, exotique.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!