Top 3 solutii eficiente in reducerea consumului de energie la case

Numarul romanilor care s-au mutat la case a crescut destul de mult in ultimii ani. Odata cu spatiul generos, s-au inmultit si aparatele care consuma energie electrica. Asa au aparut efectele secundare - facturile mai mari, iar intretinerea a devenit un subiect destul de sensibil pentru cei care doresc sa aiba confort la costuri rezonabile.

Reducere consum energie electrica

Daca te numeri printre cei care locuiesc la casa si doresti sa reduci cheltuielile care tin de electricitate, vestea buna este ca ai mai multe solutii la indemana prin care sa beneficiezi de tot confortul cu bani mai putini.

Ce solutii eficiente din punct de vedere energetic ai pentru casa ta:

1. Investeste in panouri solare

Daca pana acum cativa ani panourile solare erau destul de costisitoare si nu multi erau cei care si le permiteau, acum situatia s-a schimbat si se pot achizitiona la preturi acceptabile de catre multi dintre cei care locuiesc la case. Ele se pot monta in functie de nevoi si proiect, pe acoperis, terasa sau direct pe sol.

Rolul lor este de a prelua energia solara si de a o transforma in energie electrica. Folosite corect, pot fi de un real ajutor. Daca te preocupa sanatatea mediului sau doar esti in cautarea unei astfel de solutii, niste panouri solare fotovoltaice de la Magnet Center pot reprezenta metoda cea mai simpla de a-ti reduce factura la electricitate indiferent de marimea casei tale. Panourile nu reprezinta doar o solutie de moment, ci si una de viitor.

2. Achizitioneaza electrocasnice clasa A

Cea mai mare parte a energiei din casa se duce in electrocasnicele mari precum frigiderul, masina de spalat sau cuptorul. Prin achizitionarea electrocasnicelor de clasa A se poate reduce o mare parte din factura la energie electrica. Spre exemplu, un frigider de acest tip iti poate taia aproape 80% din costurile pe care ti le-ar fi adus unul de tip vechi. O solutie rapida si eficienta, la care poti apela oricand si care iti va face viata mai usoara.

3. Foloseste becuri si prize inteligente

Numarul gadgeturilor inteligente de pe piata este foarte mare. Din gama electronicelor nu puteau sa lipseasca becurile si prizele care te ajuta sa controlezi mult mai bine consumul de curent electric.

Exista o varietate destul de mare de becuri LED cu un consum scazut de energie. Ele pot fi luate in calcul daca esti in cautarea unei alternative prin care sa reduci factura la finalul lunii. Mai mult, unele dispun de functii inteligente. Spre exemplu, pot fi programate sa se stinga atunci cand iesi din incapere sau sa se aprinda atunci cand ajungi acasa.

Asadar, eficientizarea energetica este posibila prin mai multe metode pe care le poti adapta in functie de marimea casei. Mai mult decat atat, se dovedesc a fi eficiente si la scara mai mare, asa cum s-a intamplat in comuna Potlogi din Dambovita, unde consumul de energie electrica al localitatii in institutiile publice este sustinut in peste 70% din capacitate de un parc de panouri fotovoltaice. Astfel, comuna este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai verzi comune din tara.

Sursa foto: Pixabay.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

COVOR LANA MODERN DECORINO C-012901

Pret: 1550,95 LEI 1240,76 LEI

Casa si gradina - oferte

STICKER DECORATIV MAGNOLIE

Pret: 150,00 LEI 59,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!