Top 3 stiluri de amenajare interioara in trend in 2024

An de an, tendintele in amenajare interioara se schimba, reflectand evolutia stilurilor de viata, preocuparile oamenilor si progresele in tehnologie. De la stilurile de design bazate pe simplitate, la cele inspirate din natura, fiecare defineste estetica si functionalitatea spatiilor interioare in mod diferit.

Mobila Simex Voluntari

Descopera si tu un top 3 stiluri de amenajare interioara in trend in 2024 si adopta-l pe cel care se potriveste cel mai bine cu personalitatea si modul tau de viata.

1. Stilul minimalist

Acest stil de design interior pune accent pe spatiu, lumina si materiale de calitate, motiv pentru care este potrivit apartamentelor moderne, cu ferestre inalte, precum cele din dezvoltarea One Verdi Park.

Iata ce implica, mai exact, stilul minimalist si cum poti sa-l integrezi in locuinta ta:

  • Utilizarea culorilor neutre. Paleta de culori in stilul minimalist este dominata de tonuri neutre, precum alb, negru, gri si bej, care contribuie la crearea unei atmosfere calme si relaxante.
  • Mobilier si elemente decorative caracterizate de linii drepte, care au un aspect simplu.
  • Materiale de calitate, cum ar fi lemnul, piatra si otelul inoxidabil, care pot fi folosite pentru mobilier si accesorii decorative.

2. Designul biofilic

Acest tip de design interior este inspirat din natura si se bazeaza pe folosirea elementelor si conceptelor din mediul natural, pentru a crea spatii interioare echilibrate si placute intr-un mod creativ si functional. Iata cateva caracteristici ale designului biofilic:

  • Utilizarea materialelor naturale, precum lemnul, piatra, bambusul, si a fibrelor naturale, precum bumbacul organic si inul, pentru a crea o senzatie de prospetime si pentru a aduce autenticitate in spatiu.
  • Folosirea tonurilor de de verde, maro, albastru si a altor nuante de pamant, pentru a crea o usoara legatura cu natura si mediul exterior.
  • Amenajarea spatiului cu mobilier cu forme organice si fluide, in locul liniilor drepte si rigide. Elementele de mobilier si accesoriile pot avea forme curbate, rotunde sau sinuoase, care imita formele gasite in natura.
  • Integrarea elementelor naturale. Plantele verzi, piatra naturala si apa sunt adesea integrate in design, pentru a completa senzatia de conexiune cu mediul natural. Peretii verzi cu licheni si muschi si cascadele interioare sunt 2 exemple de decoratiuni potrivite in designul biofilic.
  • Folosirea materialelor reciclabile si durabile, alaturi de conceptele de design eco-friendly.

3. Stilul scandinav

Stilul scandinav de design interior este cunoscut pentru simplitatea sa eleganta, functionalitatea practica si atmosfera luminoasa si aerisita pe care o creeaza. Caracteristicile sale combina cele mai importante aspecte ale celor 2 stiluri prezentate mai sus, asa ca poate fi privit ca un stil de design mai complex. Iata ce caracteristici are:

  • Design open space, care promoveaza un stil de viata modern si creeaza o atmosfera deschisa in interiorul locuintei.
  • Nuante predominante de alb, gri sau bej, care creeaza un fundal luminos si deschis. Aici, accentele de culoare pot fi adaugate in mod subtil, de obicei in nuante naturale, precum verdele deschis, albastrul pal si rozul pudrat.
  • Ferestrele mari, draperii usoare si oglinzi generoase, care maximizeaza nivelul de luminozitate in interior.
  • Lemnul, un material central in designul scandinav, poate fi folosit in alegerea mobilierului si a accesoriilor decorative. Si alte materiale naturale, cum ar fi lana, bumbacul si pielea, pot fi adesea integrate, pentru a crea un spatiu cu personalitate.
  • Plantele de interior, ramurile si alte accesorii inspirate din natura pot fi folosite pentru a aduce un sentiment de prospetime si viata in interior.

In concluzie, stilurile de amenajare interioara in trend anul acesta ofera o varietate de optiuni potrivite atat atunci cand vrei sa-ti redecorezi imobilul, cat si atunci cand cauti surse de inspiratie pentru amenajarea noii tale locuinte. Indiferent de stilul ales, tine cont de caracteristicile prezentate in acest articol si personalizeaza-le astfel incat sa creezi un mediu care sa te inspire zi de zi.

Sursa foto:Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

PLAFONIERA MEDA RABALUX 3 BECURI, ARGINTIE

Pret: 1356,60 LEI 699,99 LEI

Casa si gradina - oferte

TAPET CARAMIDA DEKORA NATUR 5 VLIES

Pret: 69,03 LEI 62,75 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!