Solutii ingenioase pentru o baie mica

Renovarea sau amenajarea baii este un proces care, uneori, te poate pune in dificultate. Cu toate acestea, avand in vedere ca tehnologia, materialele si designul intregii bai s-au schimbat si au evoluat de-a lungul timpului, acum procesul nu mai este la fel de problematic ca acum cativa ani.

Mobilier baie

Cu totii visam la bai mari ca cele pe care le vedem in filme si cu o priveliste de poveste, insa nu tot timpul aceste dorinte pot sa fie usor indeplinite si trebuie sa ne adaptam la ceea ce avem.

Baile din apartamente sunt, de cele mai multe ori, de o dimensiune mica si astfel vin cu o multime de provocari. Daca alegi sa o amenajezi pe cont propriu, e nevoie de research pentru a lua cele mai bune decizii in privinta designului.

Ai in plan o renovare a baii in curand? Ai ajuns in locul in care trebuie, deoarece azi iti dam sfaturi mai ales legate de mobilier de baie si felul in care sa il alegi pentru a eficientiza cat mai bine spatiul si a profita de fiecare coltisor, dar sa si arate exemplar, in acelasi timp.

Mobilier pentru baie

Optimizeaza spatiul dintr-o baie mica atunci cand o amenajezi

Bineinteles ca poti sa folosesti aceste trucuri si daca te bucuri de o baie mai mare si iti doresti ca spatiul sa fie unul cat mai aerisit.

1. Alege mobilier suspendat si, cu ajutorul acestui truc, vei face baia sa arate mult mai mare deoarece se elibereaza spatiul de pe podea si da impresia de spatiu mult mai mare.

2. Depozitarea incastrata in peretii baii - daca spatiul permite acest lucru si baia este refacuta de la zero - poate sa salveze o gramada de spatiu si sa faca din nou intregul sa arate mai aerisit si mai deosebit.

3. Foloseste-te de spatiul vertical si alege rafturi care sa ajunga chiar si pana in tavan pentru a pastra libera astfel partea de jos a baii si nu le plasa pe podea. In acest fel vei, profita la maximum de spatiul de depozitare care sa iti fie la indemana.

4. Alege o oglinda mare, deoarece si aceasta va da impresia de spatiu mult mai deschis si prin felul in care reflecta lumina. Foloseste-te de acest truc mai ales daca nu ai parte de lumina naturala in baie.

5. Culorile deschise, atat pentru mobilier, cat si pentru gresie si faianta ajuta din nou la impresia unui spatiu mult mai larg si mai luminos.

6. Chiuvetele suspendate pot sa iti salveze din nou spatiu. Alege-le pe acestea in detrimentul celor pe piedestal si procesul de curatenie poate sa fie si el mult mai facil, pe langa impresia unui spatiu mai mare.

7. Spatiul de sub chiuveta poate fi folosit si iti recomandam sa alegi un corp cu rafturi in care poti sa depozitezi toate cele de care ai nevoie sa iti fie la indemana. Alege insa un corp suspendat si in acest caz pentru a da impresia de spatiu mai mare.

8. Corpurile de mobilier multifunctionale iti vor salva si ele mult spatiu. De exemplu, poti sa alegi ca suportul de prosop sa fie si un raft si sa pui acolo mai multe produse pe care le folosesti in mod constant.

9. Foloseste rafturi pe colturi, deoarece acestea sunt printre cele mai nefolosite spatii dintr-o baie si astfel se pierde o multime de spatiu care poate fi fructificat.

10. Spatiul din spatele usii poate sa fie si el folosit pentru a agata prosoape sau halate de baie sau alte organizatoare mici in care sa pui tot felul de obiecte care pana acum poate erau imprastiate peste tot.

Aceste sfaturi vin si de la designeri de interior care au avut ocazia sa lucreze la o multime de bai de-a lungul carierei si sa imbunatateasca mereu tehnici de design si coloristica.

Punand in aplicare ceea ce ai citit in acest articol, te va ajuta sa iei decizii mai informate si sa fii atent la o multime de detalii la care probabil nu te-ai gandit inainte. Vei putea, astfel, sa eficientizezi spatiul si sa alegi cele mai bune articole de mobilier pentru ceea ce urmeaza sa devina baia ta de vis.

Sursa foto: unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!