Plantele din locuinta - Beneficii pentru sanatate

Plantele de apartament sunt foarte importante pentru sanatatea noastra, nu doar pentru confortul pe care ni-l ofera prin frumusetea lor. De ce? Ele fac, in esenta, opusul a ceea ce facem noi atunci cand respiram: elibereaza oxigen si absorb dioxid de carbon. Acest lucru nu numai ca improspateaza aerul, dar si elimina toxinele daunatoare.

Plante din locuinta

Cercetarile ample au aratat ca plantele de apartament pot elimina pana la 90% din toxinele din aer. Acestea debordeaza de avantaje in favoarea noastra. Imbunatatesc concentrarea si productivitatea, reduc nivelul de stres si stimuleaza starea de spirit.

Ca un mic exemplu, la serviciu, putem dota incaperea cu plante cu frunze late, pentru reglarea umiditatii, dar si pentru sprijin moral, dat fiind faptul ca "verdele" este o culoare relaxanta.

Acasa, avem ocazia de a ne decora camerele cu plantele favorite, inclusiv cu arbusti. Multe persoane prefera sa aiba in casa un lamai sau un mandarin, pozitionati fie in apropierea unei canapele moderne, fie langa elegantul coltar extensibil. Doar ne imaginam ce plus de decor ar aduce camerei.

Ingrijirea plantelor, practic, a unor vietati, aduce numai satisfactii. In afara faptului ca udatul plantelor si eliminarea frunzelor uscate sunt doua actiuni foarte relaxante, eforturile ne vor fi cadorisite ori de cate ori plantele infloresc, bucurandu-ne privirea.

Plantele sunt o modalitate deloc costisitoare de a dinamiza chiar si o incapere plictisitoare. Pentru plante sunt recomandate ghivece sau recipiente din ceramica, pentru a le completa perfect imaginea.

Plantele nu necesita cheltuieli de achizitie. Putem planta semintele oricarui fruct sau ale oricarei legume, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

In cazul unei camere unde soarele isi trimite razele pentru o buna perioada de timp a zilei, ne sunt sugerate plante precum ferigi, cactusi, mini palmieri, vegetatie ce prefera exclusiv caldura.

Daca in timp, aceasta activitate devine un hobby pentru noi, cu siguranta vom dobandi informatii utile despre cum si ce plante sa crestem, care sunt recomandate pentru dormitor si care pentru camera de zi, care sunt de evitat a fi crescute in interior si care sunt cele mai bune pentru terasa casei.

Nu putine persoane au plecat de la o planta de apartament si au ajuns in cativa ani sa se ocupe de gradinarit, in gradina proprie. Dublu avantaj pentru pasionati. Nu numai pentru beneficiile pe care plantele le aduc sanatatii, ci si pentru faptul ca aceasta activitate poate deveni o afacere profitabila.

Atat sanatatea fizica, dar si cea mentala, pot fi imbunatatite de existenta plantelor. Acestea din urma pot servi ca remedii pentru diferite afectiuni, la fel ca in cazul frunzelor de aloe vera pentru pielea aspra si tabacita.

Plante precum menta, salvia, busuiocul, rozmarinul pot avea si rol de decor, dar si intrebuintare benefica in bucatarie, servind la ceaiuri sau ca mirodenii pentru mancare. De exemplu, salvia, alunga insectele si este preferata mai ales in timpul verii, atunci cand tantarii isi fac aparitia.

Nu ne ramane decat sa concluzionam prin a spune ca a creste plante in locuinta este o activitate 100% benefica. Pe langa avantajele enumerate in mai sus, plantele au rolul de a alunga stresul, de a genera bucurie si fericire, prin simpla lor prezenta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!