Metamorfoza interioara rapida, adica vopsirea plintei

Pictura este, fara indoiala, cel mai simplu mod de a schimba interiorul rapid si eficient. In urma cu cativa ani, disponibilitatea vopselelor pentru materiale de vopsit precum placile MDF sau plasticul era destul de dificila, dar acum le puteti cumpara cu usurinta in orice mare magazin de bricolaj. Astazi pictam nu numai peretii, ci, de exemplu, plinte. La ce ar trebui sa fim atenti inainte de a incepe?

Vopsirea plintei

Daca doriti sa revopsiti plinte, trebuie sa acordam atentie materialului din care au fost realizate si modului de asamblare - nu va fi fara impact asupra modului de vopsire a acestor elemente extrem de practice, dar si de finisare, datorita carora. putem masca cu usurinta imperfectiunile cauzate de deteriorarea parchet sau a partii inferioare.pereti.

Vopsim plinte - ce vopsea sa alegem?

Vopseaua pentru lemn (lapa) va fi potrivita pentru plinte furniruite. Exista si un lac de pete disponibil in magazine, datorita caruia protejam suplimentar benzile cu lac (lucios sau mat). In cazul elementelor din placa MDF se cauta vopsele acrilice (universale) cu buna aderenta la suport. Pata va sublinia structura lemnului, iar acrilul va crea o suprafata uniforma in culoarea dorita pe suprafata plintei.

Inainte de a incepe sa pictam, sa verificam cum au fost atasate mulurile de pereti.

  • Daca observam ca sunt lipite, va trebui sa obtinem o banda de mascare si sa lipim cu grija de benzi.
  • Daca benzile pot fi desurubate, exact asta ar trebui sa faceti, deoarece va usura mult munca.

Etapele vopsirii unei plinte

1. Scoateti / desurubati plintele. Curatati-le cu o carpa de murdarie si grasime si pregatiti-le pentru vopsire.

2. Daca placile au fost lacuite sau din MDF, folositi smirghel fin si frecati-le usor cu acesta. Datorita acestui lucru, aderenta va fi mult mai buna si astfel vopseaua va acoperi mai bine culoarea actuala.

3. Vopsiti mulurile. In cazul plintelor din lemn, se intampla ca un singur strat de lac de pata/lac sa fie suficient. Totusi, in cazul benzilor din placi MDF, nu uitati sa aplicati vopseaua in straturi subtiri (aceasta operatiune trebuie repetata apoi de pana la 3 ori).

4. Pentru a aplica pata pe benzile de lemn, veti avea nevoie de o carpa care va va ajuta sa frecati vopseaua peste inele. In cazul benzilor de plastic sau lemn cu sectiune transversala dreptunghiulara, merita sa utilizati o rola de vopsea (de preferinta ajustata corespunzator la inaltimea lor). In cazul sipcilor de forma neregulata, folosim o perie.

Vopsiti singuri plinta din lemn

Alegerea corecta a plintelor va permite o finisare eficienta nu numai a parchet lemn, ci si a intregii incaperi, in timp ce vopsirea acestora este una dintre cele mai simple modalitati de a reimprospata aspectul interiorului. Cand decidem sa facem acest lucru, merita sa folosim solutii dovedite. Barlinek - un producator recunoscut de pardoseli din lemn - nu a uitat sa ofere clientilor o gama larga de plinte din lemn natural cu diverse profile, inaltimi si o gama larga de culori.

Estetica nu este singurul lor avantaj. Intregul este completat de solutii practice, cum ar fi o canelura speciala, datorita careia putem ascunde cu succes cablurile cu aspect inestetic de la aparatele electrocasnice sub banda. La randul lor, clemele de montaj incluse iti vor permite sa scoti cu usurinta sipcile de pe perete in cazul urmatoarei vopsiri.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

LUSTRA RABALUX VERONICA NEGRU-ALAMA

Pret: 499,99 LEI 331,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!