Istoria MDF-ului: Cum a fost descoperit si in ce moduri poate fi utilizat in prezent

Placa din fibre lemnoase de densitate medie sau, pe scurt, MDF, este un tip de panou din lemn compozit pe care constructorii, tamplarii si arhitectii il folosesc de cateva decenii bune. Se gaseste in piese de mobilier si in ornamente decorative din intreaga lume. Dar stiai ca stramosul MDF-ului a fost descoperit printr-o greseala de laborator?

Panouri din lemn compozit MDF

Iata cateva lucruri interesante despre evolutia acestui material atat de usor si rentabil!

  • A fost descoperit accidental

    In urma cu aproape un secol, William Mason, un inventator si prieten al lui Thomas Edison, cauta solutii pentru a utiliza cantitatea uriasa de aschii de lemn aruncate de fabricile de cherestea. In 1924, solutia a venit pe neasteptate - Mason a uitat sa-si inchida echipamentul intr-o seara, timp in care masinariile au continuat sa functioneze, transformand aschiile de lemn intr-o foaie subtire si rezistenta. Astfel, inventatorul american a ajuns sa patenteze metoda sa pentru placi de fibre comprimate. De atunci, MDF-ul a devenit foarte popular, producatori de mobila din intreaga lume contribuind la dezvoltarea si comercializarea metodei lui Mason. Productia in masa a acestui material durabil a inceput in anii 1980 si continua sa fie un produs de baza in industria mobilei.

  • E realizat din rumegus si aschii de lemn

    Aschiile de lemn si rumegusul sunt materiale de baza, care sunt comprimate pentru a face panouri MDF. Unii producatori includ chiar si hartie reciclata, ceea ce ajuta la eliminarea deseurilor suplimentare. Astfel, aceste fibre sunt curatate si procesate pentru a elimina orice impuritati, apoi rafinate, astfel incat toate particulele sa fie mici si consistente. Intr-un final, acestea sunt procesate cu o rasina pe baza de formaldehida, care leaga particulele de fibre atunci cand sunt comprimate. Esti in cautarea unor placi de calitate? Atunci alege panourile MDF uni de la Regencycomany, acestea sunt disponibile intr-o varietate de culori si modele. In plus, sunt ideale pentru elementele de feronerie, sunt rezistente la uzura si usor de intretinut.

  • Are multiple beneficia

    Atat constructorii, cat si consumatorii aleg MDF pentru ca este durabil si rentabil. Este, de asemenea, o solutie pentru o gama larga de aplicatii, de la cadre de pat si dulapuri de depozitare, pana la ornamente si chiar cutiile difuzoarelor. Mai mult, produsele realizate din acest material ofera o mare stabilitate, chiar si in caz de umiditate sau schimbari semnificative de temperatura. MDF, cunoscut pentru suprafata neteda, functioneaza excelent cu fete de furnir sau aplicatii de vopsea.

Asadar, exista o multime de solutii pe care MDF le ofera. Daca esti in cautarea unui produs versatil si economic cu care sa lucrezi, ia in considerare utilizarea panourilor MDF pentru a-ti sustine designul. Expertii in domeniu confirma acest lucru - niciun alt material disponibil pe piata nu este atat de rentabil si versatil precum MDF-ul!

Sursa foto: Pexels.com.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

SUPORT 3 GHIVECE FLORI, FIER FORJAT

Pret: 198,33 LEI 178,50 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!