Te gandesti sa iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala in locuinta? Iata care sunt optiunile!

In ultimii ani, instalatiile de incalzire in pardoseala au ajuns in topul alegerilor proprietarilor de locuinte, atunci cand vine vorba de sisteme de incalzire. Acest lucru se datoreaza multiplelor avantaje, precum confortul sporit datorita distribuirii uniforme a caldurii, o calitate a aerului imbunatatita datorita faptului ca praful nu mai circula atat de mult, precum si faptul ca sistemul in sine este o optiune economica de incalzire a locuintei. Pe langa toate acestea, sistem de incalzire prin pardoseala este o investitie pe termen lung, avand o durata lunga de functionare, si nici nu necesita intretineri majore. Daca si tu ai luat in calcul aceasta optiune si ai cantarit avantajele acestui sistem de incalzire, in randurile ce urmeaza, vom discuta despre diversele tipuri de incalzire in pardoseala si particularitatile fiecaruia.

Incalzire in pardoseala

Iata ce optiuni ai, daca doresti sa instalezi un astfel de sistem

Exista trei tipuri de sisteme de incalzire in pardoseala, si anume: sistem electric, sistem cu agent termic si sistem cu aer cald. Iata care sunt particularitatile fiecaruia:

  • Sistemul de incalzire electrica presupune instalarea, sub materialul de finisaj, a unei retele de cabluri ce au proprietatea de a transforma curentul electric in caldura, care mai apoi este transferata la nivelul pardoselii. Instalatia este racordata la sistemul electric al casei, iar temperatura din incapere poate fi controlata cu ajutorul termostatelor ambientale.
  • Sistemul de incalzire cu agent termic functioneaza pe principiul instalarii, deasupra sapei, a unor tevi de polietilena prin care va circula agentul termic, adica apa fierbinte. Conductele se vor instala dupa un model serpuit, vor fi conectate fie la sistemul central de apa calda sau la centrala, apa va fi incalzita la aproximativ 50 grade Celsius si va fi condusa prin reteaua de tevi, pe intreaga suprafata a pardoselii. La fel ca si in cazul sistemului electric, temperatura ambientala poate fi controlata cu ajutorul unui termostat. Un avantaj major al acestui tip de sistem este ca permite instalarea unui grup de amestec pentru incalzire in pardoseala. Acesta reprezinta un ansamblu de conducte si piese ce realizeaza amestecul dintre apa gata incalzita de catre centrala si apa care se afla pe conducta de retur catre centrala. Acest lucru ajuta la mentinerea unei temperaturi constante, cu mult mai putin consum de energie, ajutand astfel si la economisirea energiei consumate pe termen lung. Gasesti astfel de grupuri de amestec in magazinul online al celor de la Shop-einstal.ro, intr-o gama variata, potrivite oricarui buget.
  • Sistemul de incalzire cu aer cald - acest tip de sistem este similar celui cu agent termic, doar ca, in locul agentului termic, pe reteaua de tevi instalate sub pardoseala se va pompa aer cald. Acest tip de sistem se recomanda a fi folosit in special, in spatiile industriale.

Sistemul de incalzire prin pardoseala se preteaza majoritatii locuintelor, insa pentru a alege tipul de sistem potrivit casei tale este necesar sa tii cont de cateva aspecte. Cel mai indicat este sa apelezi la specialisti in domeniu, care te pot sfatui si indruma in a alege cea mai potrivita varianta pentru nevoile casei tale, in functie de dimensiunile camerelor locuintei sau tipul de pardoseala sub care va fi instalat sistemul.

Beneficiile acestui tip de incalzire sunt multiple, comparativ cu sistemele conventionale, asa cum am amintit la inceputul acestui material, asadar speram sa iei o decizie informata si sa te bucuri de confortul sporit al casei tale!

Sursa foto: Unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!