Incalzirea prin pardoseala din marmura

Una dintre intrebuintarile des intalnite ale marmurei in constructiile la interior o reprezinta placarea pardoselilor in locuinte, magazine, restaurante, hoteluri, sedii de companii sau institutii publice.


Pentru un plus de confort, incalzirea pardoselilor din marmura poate fi o alegere excelenta din punct de vedere al randamentului termic pentru sezonul rece deoarece odata incalzita, pardoseala din marmura pierde caldura mai greu decat alte materiale precum parchetul masiv.

Pe perioada verii se produce efectul invers iar pardoseala din marmura ramane o suprafata racoroasa, placuta la atingere.

Pe langa confortul oferit, sisteme de incalzire prin pardoseala din marmura aduc un plus de siguranta deoarece marmura este un material ignifug in caz de temperaturi ridicate sau foc.

Incalzire prin pardoseala de marmura

De ce incalzirea prin pardoseala?

  • Comparativ cu sistemele de incalzire clasice prin calorifere, incalzirea prin pardoseala poate oferi avantaje estetice sau practice datorita spatiului mai putin incarcat.
  • Incalzirea efectiva se poate realiza prin intermediul unor sisteme electrice sau hidraulice, cu apa calda.
  • Montajul unui astfel de sistem poate fi ceva mai scump dar pe termen lung se va dovedi eficient din punct de vedere al costurilor, mentenantei si randamentului.

Ce trebuie sa stim despre montajul unei pardoseli din marmura

Calitatea si durabilitatea in timp a tuturor lucrarilor care au la baza marmura sau orice alt tip de piatra naturala: granit, travertin, onix, ardezie, etc. porneste de la calitatea montajului si a celorlalte materiale utilizate.

Va recomandam sa apelati la profesionisti pentru lucrari de montaj deoarece fiecare tip de piatra naturala are proprietati diferite pentru duritate, densitate iar alegerea adezivului, a tehnicii de lucru se face in functie de piatra cu care se lucreaza.

Incalzire prin pardoseala de marmura

Intretinerea pardoselilor din marmura

Nu este un secret faptul ca marmura ofera o nota de eleganta locuintelor si spatiilor interioare. Durabilitatea acestui material natural reprezinta un alt mare avantaj insa curatarea trebuie facuta cu grija, folosind substante neutre si niciodata substante acide care dauneaza pietrei naturale!

In timp, pe parcursul anilor, in pardoselile din marmura, mai ales acolo unde exista un trafic intens vor aparea zgarieturi, micro-fisuri care conduc catre un proces de deterioare al marmurei.

Din fericire, nu este intotdeauna nevoie sa inlocuiti partial sau total placile din marmura deoarece avansul tehnologic a facut posibila restaurarea suprafetelor din marmura prin intermediul unor echipamente si substante speciale.

Astfel, prin restaurarea sau reconditionarea placilor din marmura pardoseala isi va recapata stralucirea naturala iar durata de viata a materialului va creste semnificativ!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!