Idei si sfaturi utile pentru decorarea peretilor interiori cu tablouri

Cu siguranta cunosti faptul ca amenajarea si decorarea unei locuinte o transforma intr-un un loc special numit "acasa", iar cu cat alegi sa o decorezi cu mai multe lucruri care iti plac si care te definesc, cu atat aceasta se va iesi din anonimat si iti va crea o stare de bine.

Tablouri canvas

Peretii pot fi folositi cu succes in completarea imaginii spectaculoase a unei locuinte, iar adaugarea tablourilor este una dintre cele mai facile modalitati de de decorare a unui interior. Aceasta nu presupune costuri mari, insa pentru a obtine efectul dorit este necesar sa tii cont de cateva sfaturi de amenajare.

Cele mai populare idei de tablouri

In functie de pasiunile tale si de ceea ce te reprezinta, poti alege decorarea peretilor locuintei tale cu tablouri canvas care acopera categorii precum peisaje, portrete, diferite locuri de pe glob sau portrete.

Daca esti una dintre persoanele pasionate de muzica, teatru sau filme, poti alege tablouri canvas care sa infatiseze diferiti actori, trupe sau productii cinematografice celebre.

Pentru a da o impresie vizuala unica, deosebita si cu un design modern, poti alege una din categoriile de mai sus, imprimata pe tablouri multicanvas care imbina un set de doua, trei, patru, cinci sau chiar mai multe tablouri. Este o optiune cel mai des folosita in spatiile largi, pentru ca le acapareaza cu dimensiunile sale si le ofera un aer avangardist.

In cazul in care incaperea este una de dimensiuni mai mici, poti alege un tablou canvas format dintr-o singura piesa de diferite dimensiuni.

Sfaturi utile pentru decorarea peretilor cu tablouri

Simetria este unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie sa fii atent atunci cand decizi decorarea peretilor casei tale. In cazul in care alegi tablourile canvas formate din una sau mai multe piese, este important sa le asezi in centrul zonei de interes cu distanta simetrica intre ele. In cazul in care o piesa de mobilier ocupa mare parte a spatiului vizual al peretelui, te poti limita la un tablou canvas de dimensiuni medii, format dintr-o singura piesa, iar in cazul in care peretele respectiv nu este acoperit de piese de mobilier, poti folosi un tablou de dimensiuni mari.

Tematica imaginilor alese este de asemenea foarte importanta atunci cand iti doresti o decorare eficienta a peretilor. Este recomandat ca tablourile cu aceeasi tematica sa fie asezate pe acelasi perete, indiferent ca alegi categorii precum flori, peisaje, locuri celebre sau istorice.

Un alt criteriu important la care trebuie sa fii atent atunci cand decizi decorarea peretilor cu tablouri reprezinta inaltimea la care sunt agatate. Aceasta trebuie sa fie intre 145 si 170 de centimetri de la podea, astfel ca centrul tablourilor sa fie cat mai aproape de nivelul ochilor si tabloul sa poata fi vazut si admirat de oricine, fara a fi nevoie sa ridice sau sa coboare foarte mult privirea.

In decorarea peretilor interiori cu tablouri trebuie sa tii cont de asemenea si de destinatia incaperii, pentru ca fiecare decoratiune de perete trebuie sa se potriveasca cu utilitatea camerei. Astfel, pentru decorarea unui perete de living poti sa folosesti tablouri de dimensiuni mari, care sa atraga atentia, in timp ce pe peretii din bucatarie sau dormitor poti folosi tablouri de dimensiuni medii, care sa dea un aer deosebit incaperii. In ceea ce priveste coloristica, pentru camera de zi este indicat sa folosesti culori puternice, dar tinand in acelasi timp cont de nuantele peretilor, iar pentru dormitor sau bucatarie se pot folosi culori neutre, calde.

Indiferent de tipul de tablou pe care il alegi pentru peretii interiori ai casei tale, nu uita ca acesta reprezinta imaginea personalitatii tale si astfel poate fi folosit cu succes in completarea unei imagini deosebite a unei incaperi.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

APLICA MODERNA ODIN, 1 BRAT

Pret: 104,51 LEI 73,90 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!