Cinci idei pentru crearea unei sufragerii inedite

Sa privesti sufrageria goala a noii tale locuinte sau camera de zi monotona si lipsita de vitalitate poate fi descurajant si poate deveni o adevarata provocare din punct de vedere al amenajarii. Cu atat de multe optiuni pentru mobilier, accesorii si culori din care poti alege, nu este intotdeauna usor sa iei deciziile corecte pentru a crea un spatiu util si armonios.

Idei amenajare sufragerie

Marea provocare apare in momentul in care doresti sa dai o nota de originalitate si personalitate camerei, iar acest lucru devine si mai dificil daca nu te bucuri de o incapere vasta. Cu toate acestea, exista o serie de elemente care te vor ajuta sa creezi un loc plin de autenticitate, unde sa te relaxezi si sa te incarci cu energie pentru urmatoarea zi.

Alege mobila confortabila si versatile

Unul dintre cele mai importante lucruri dintr-o sufragerie este coltarul, piesa de mobilier care atrage imediat privirile. Pe langa faptul ca trebuie sa fie comod, acesta trebuie sa fie util si sa raspunda nevoilor tale. Asadar, sfatul nostru este sa optezi pentru un coltar extensibil si cu lada de depozitare, aceste aspecte fiind de mare ajutor cand ai oaspeti sau ai nevoie de un spatiu unde sa aranjezi asternuturile. De asemenea, un astfel de element este extrem de versatil si va oferi originalitate incaperii tale, mai ales daca optezi sa-l accesorizezi cu paturi si perne cu diferite texturi si culori. Poti completa decorul cu o masa de cafea din lemn si metal zincat.

Picteaza ferestrele

O modalitate excelenta prin care poti oferi sufrageriei tale un plus de personalitate este vopsirea ramelor ferestrelor. Asadar, cumpara o vopsea mai inchisa ca nuanta decat peretii si astfel vei obtine un look excentric al incaperii. De asemenea, pentru a pune in evidenta acest aspect, alege perdele transparente si de culoare deschisa.

Fii creativ

Nu trebuie sa cheltuiesti o avere pe lucrari de arta pentru a da camerei de zi acel aer autentic. O varianta foarte frumoasa si putin costisitoare este sa realizezi o combinatie intre postere, fotografii personale, citate si, de ce nu, propriile picturi. Cumpara rame de diferite forme si culori si etaleaza-le pe toate pe un raft suspendat. Daca vrei sa creezi un efect mai puternic, poti opta pentru un tapet pe care sa-l montezi pe peretele respectiv, pe post de fundal. Mai mult, poti merge in magazinele de anticariat si acolo vei descoperi o multitudine de obiecte de arta pe care le poti folosi pentru a infrumuseta sufrageria.

Joaca-te cu luminile

Foloseste-te de lumini pentru a crea o ambianta confortabila si relaxanta. Poti incorpora lumini in podea sau in tavan tocmai pentru a obtine acea atmosfera calda care sa te ajute sa te destinzi la final de zi. Ghirlandele luminoase sunt o modalitate excelenta prin care poti obtine o camera de zi autentica si primitoare. De asemenea, nu uita de celebrele lumanari, care pot oferi sufrageriei acea senzatie intima si prietenoasa.

Apeleaza la plante verzi

Plantele sunt excelente daca vrei sa dai o nota originala casei tale, iar palmierul este una dintre cele mai apreciate variante. Pe langa aspectul lor exotic, palmierii sunt adevarati furnizori de oxigen, absorb substantele toxice emanate de obiectele de mobilier si regleaza extraordinar de bine umiditatea din casa. Mai mult, acestia au nevoie de o intretinere redusa, important fiind sa-i uzi zilnic.

Mai mult, poti oferi personalitate sufrageriei tale prin expunerea diverselor materiale, precum cosuri din rachita si paturi din in, dar si prin adaugarea unui tapet pe unul dintre peretii camerei de zi.

Sursa foto: Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!