Bucura-te de sezonul cald in propria curte: top 3 idei pentru amenajare

Odata cu venirea sezonului cald, relaxarea in gradina la sfarsitul zilei sau la sfarsit de saptamana este o adevarata sursa de placere pentru multi dintre noi. Esti in curs de a-ti amenaja curtea sau pur si simplu iti doresti sa-ti imbunatatesti spatiul exterior? E important sa fii la curent cu ultimele tendinte in amenajare, iar daca duci lipsa de idei in acest sens, esti in locul potrivit!

Set mobilier gradina

Iata top 3 idei pentru a-ti amenaja curtea si a te bucura de sezonul cald:

1. Delimiteaza fiecare zona a gradinii tale

Indiferent de dimensiunea gradinii, este important sa creezi si sa delimitezi spatiile cat mai clar pentru a crea senzatia de ordine. Fiecare zona va avea functii diferite si va fi dedicata relaxarii, plantelor si nu in ultimul rand, copiilor. Atunci cand te gandesti la partea verde a gradinii, vei avea in primul rand un gazon ingrijit. De asemenea, important este sa plantezi arbusti sau flori care vor emana atat un parfum placut, cat si un strop de culoare gradinii tale. Nu uita sa alegi plante si arbusti adaptate zonei tale, astfel incat sa te asiguri ca le creezi conditiile optime.

2. Concentreaza-te pe spatiul tau de relaxare

Cand te gandesti la gradina, automat iti vine in minte relaxarea si petrecerea timpului de calitate, sezlonguri, leagane si zone de petrecut timpul cu familia. Astfel, una dintre cele mai importante idei de amenajare a gradinii este zona ta de relaxare. Mobilierul este un element extrem de important, iar in acest sens poti opta pentru un set de mobilier terasa de la ha.ro, asigurandu-te ca iti vei permite sa petreci momente placute cu familia si prietenii, bucurandu-va de vremea calda. Daca spatiul iti permite, poti opta si pentru o piscina, o zona de gratar sau chiar o bucatarie in aer liber.

3. Nu uita sa acorzi atentie copiilor

Gradina nu trebuie sa fie un spatiu destinat doar adultilor, astfel ca este firesc sa te gandesti si la crearea unei zone speciale pentru copii. Acestia se pot bucura in egala masura de sezonul cald si se pot juca in liniste si pace sub supravegherea ta. Poti monta in acest sens diverse echipamente de joaca pentru copii, cum ar fi un leagan, un balansoar sau un tobogan. Mai mult decat atat, daca doresti intr-adevar sa ii faci fericiti, poti sa aduci o plaja improvizata in spatiul lor. Delimiteaza zona acestora si acoper-o cu nisip lasandu-le acestora libertatea de joaca si construirea castelelor de nisip. Cu siguranta vor fi impresionati!

Amenajarea gradinii tale nu trebuie sa fie o povara, mai ales daca ai inspiratia necesara si cateva idei la indemana. Investitia in amenajarea acesteia este esentiala pentru a te asigura ca te bucuri asa cum trebuie de perioada frumoasa. Prin aplicarea ideilor de mai sus vei sarbatori sezonul cald in stil propriu, in oaza verde de relaxare creata chiar de tine, oferindu-ti atat tie, cat si intregii familii un moment de relaxare cum se cuvine!

Sursa foto: Johannes Plenio pe Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

PAT LEMN MASIV FAG RAMELY, 120x200 CM

Pret: 1649,00 LEI 1449,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!