Idei pentru alegerea canapelei potrivite pentru un living mic

O casuta mica vine la pachet cu un living mic, dar acest lucru nu este neaparat ceva rau. Insa, amenajarea unui living mic poate da mici batai de cap, fiind cea mai importanta alegere pe care o vei face in amenajarea spatiului.

Canapea gri

Canapeaua trebuie sa fie aleasa cu atentie pentru a se putea potrivi nu doar dimensiunilor sufrageriei, ci si stilului si nevoilor tale. Astfel, pentru a face cea mai buna alegere, este important sa acorzi o atentie deosebita:

  • dimensiunilor;
  • modelului;
  • culorilor;
  • functionalitatii;
  • versatilitatii;
  • materialului;
  • ergonomia;
  • confortul.

Incepe prin a masura livingul

Primul pas pentru alegerea celei mai potrivite canapele pentru o sufragerie de mici dimensiuni este de a masura cu atentie dimensiunile incaperii. Intelegerea deplina a spatiului pana la cel mai mic detaliu iti ofera un avantaj atunci cand vine vorba de ales modelul care ti-ar placea sa scoata in evidenta camera.

Astfel, odata ce ai aflat dimensiunile sufrageriei, poti alege dimensiunile pentru o canapea extensibila sau fixa, in functie de destinatia sufrageriei. De asemenea, este important sa iei in considerare si usile, ferestrele sau alte elemente de mobilier pentru a te asigura ca totul este asezat intr-o ordine fireasca, evitand supra-aglomerarea sufrageriei.

Alege dimensiunile canapelei

Dupa cum deja am specificat, este important sa alegi dimensiunile canapelei in functie de dimensiunile livingului. Astfel, vei ramane ancorat in realitate si vei folosi la maxim spatiul de care dispui.

O canapea mult prea mare va ocupa prea mult din living, iar o canapea mult prea mica nu o vei putea folosi exact asa cum iti doresti. Astfel, orienteaza-te dupa un produs direct proportional cu masuratorilor facute pentru a obtine un spatiu confortabil si practic in acelasi timp.

Canapea gri

Orienteaza-te dupa o canapea extensibila cu brate subtiri

Atunci cand vrei sa amenajezi un living mic, poti opta pentru o canapea extensibila cu brate subtiri. In majoritatea cazurilor, oamenii se orienteaza dupa un coltar extensibil cu lada de depozitare, deoarece acesta indeplineste rolul a 3 produse separate.

Il poti folosi pe post de canapea in timpul zilei, pe post de pat in timpul noptii si pe post de dulapior datorita spatiilor de depozitare cu care este dotat. O canapea cu brate subtiri este potrivita atat din punct de vedere a spatiului ocupat, cat si vizual.

Orienteaza-te dupa culori deschise si modele simple

Un living mic poate fi marit vizual cu ajutorul unei canapele simple, deschise ca si culoare. Astfel, cine spune ca modelul nu conteaza se insala amarnic. Culorile luminoase, albul, cremul, bejul sau griul deschis iti vor face sufrageria sa para mai spatioasa si mai luminoasa.

In plus, modelele simple, care prezinta cateva dungi sau puncte mici, te vor ajuta sa eviti aspectul aglomerat a unei astfel de incaperi.

Alege acea canapea extensibila cu lada de depozitare

Daca vrei sa scapi de cateva obiecte de mobilier, atunci este momentul sa alegi o canapea multifunctionala, confortabila, care este dotata cu lada de depozitare. Nu doar ca te va ajuta sa tii departe de ochii lumii lucrurile personale, dar te va ajuta sa economisesti spatiu deoarece nu mai trebuie sa achizitionezi spatii suplimentare de depozitare.

Opteaza pentru picioare vizibile si design ergonomic

O canapea cu picioarele vizibile va face camera sa para mai aerisita si spatioasa decat cele ce ating podeaua. Se creeaza o iluzie optica, ce va face ca totul sa para mai spatios. In acelasi timp si curatarea devine mai usoara, deoarece accesul este mai facil.

Un design ergonomic iti asigura plusul de confort pe care-l cauti la o canapea, astfel incat sa te poti relaxa cum se cuvine dupa o zi lunga. In final, gasirea canapelei potrivite pentru un living mic poate fi un proces frumos daca urmezi cativa pasi esential ce-ti vor usura munca.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

APLICA MODERNA ODIN, 1 BRAT

Pret: 104,51 LEI 73,90 LEI

Casa si gradina - oferte

LUSTRA MODERNA 91245-3A, 3 BECURI, ALB

Pret: 179,99 LEI 139,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!