10 idei pentru a decora camera copiilor de Craciun

Craciunul se apropie cu pasi repezi si decorarea oricarei camere din casa pentru aceasta ocazie este, evident, o idee grozava. Cei care se bucura cel mai mult de aceste momente sunt copiii, asadar, iata cateva idei care te vor ajuta sa le decorezi camera pentru sarbatorile de iarna.

Amenajare camera copiilor de Craciun

1. Un dormitor festiv

Nu exista nicio indoiala ca aceasta este vacanta preferata a copiilor. O asteapta cu nerabdare tot timpul anului si adora sa decoreze toata casa, sa impodobeasca bradul (eventual de la inceputul lunii, daca s-ar putea!) si mai ales sa-l astepte pe Mosul. Atunci de ce sa nu se bucure de Craciun si in camera lor, decorand cu gust si idei personalizate.

2. Lenjeria de pat

Incepe de la mici detalii. Poti transforma complet aspectul dormitorului, schimband lenjeria de pat cu una cu modele nordice, care amintesc de Craciun. Poti completa cu pernute colorate, paturi pufoase si detalii pline de magie, pentru ca atmosfera de sarbatoare sa se instaleze ca la ea acasa.

3. Calendar de advent

Acesta este preferatul copiilor! Este un calendar cu 24 de cadouri mici si incepe pe 1 decembrie. Darurile pot fi un mic rasfat dulce, citate inspirationale, jocuri sau ghicitori. Foloseste-ti imaginatia si nu le lasa atentii materiale, copiii oricum vor beneficia de orice mic dar. Pe piata exista multe modele de astfel de calendare, dar poti realiza chiar tu unul, acasa. Asaza-l chiar in camera copilului tau, astfel incat sa simta ca este ceva care ii apartine.

4. Ghirlande de lumini

Nu uita niciodata luminile! O ghirlanda de lumini albe va crea o atmosfera calda si festiva in camera copilului tau. O poti lipi pe perete, creand un model in forma de brad, sau o poti prinde de tablia patului lui si sa o aprinzi cand se culca. La fel, poti decora rafturile unde isi pastreaza cartile de povesti preferate.

5. Animale vesele

Copiii iubesc animalele, asa ca poti decora camera cu jucarii moi, perne sau figurine mici cu imaginea animalelor care ne duc cu gandul la iarna. Renii, caprioarele sau ursii polari sunt astfel de exemple. Lasa copilul sa se implice in decorarea camerei lui si bucuria va fi si mai mare.

6. Ghirlande DIY

Nu poti uita de ghirlandele cu care vei decora peretii camerei de la un capat la altul. In plus, este un mod de a petrece timp cu cei mici, realizandu-le impreuna. Din hartie creponata, lut de modelat, tesaturi cu model de Craciun sau chiar aluat copt, poti folosi forme de prajituri pentru a modela decoratiunile de pe ghirlanda in orice forma doresti. Orice este posibil, lasa-ti copiii sa ia initiativa.

7. Felicitari decorative

Este o perioada in care anumite persoane inca mai trimit felicitari de sarbatori. In loc sa le ascunzi intr-o cutie de carton, foloseste-le pentru a decora camera copiilor tai. Le poti etala pe un raft al bibliotecii lor sau le poti lipi pe bradul de pe perete, realizat mai devreme din ghirlandele luminoase. Sau le poti inrama si agata pe peretele camerei.

8. Coronita de Craciun

Nu uita sa atarni o coronita de advent pe usa dormitorului copilului. Aceasta este o alta activitate pe care o poti face impreuna cu el. Din fericire, este acel sezon in care poti avea alaturi de cel mic foarte multe activitati manuale, usor de facut si distractive. Asadar, realizati impreuna o coronita de brad si lasa-l pe cel mic sa o decoreze dupa bunul plac.

9. Sosete pentru cadouri

Arata intr-adevar foarte dragute atarnate pe marginea semineului, dar poate ca nu aveti un semineu, asa ca le puteti pune in dormitorul lui. Alege sosete mari cu modele simple pentru a nu incarca prea tare aspectul camerei.

10. Cadouri de Craciun

Nu uita sa decorezi camera din loc in loc cu daruri de Craciun. Goale, evident. Pastreaza-le pe cele adevarate pentru a fi puse sub bradul de Craciun. Iata o alta activitate pe care o poti realiza alaturi de cel mic, puteti impacheta cutii goale de diferite dimensiuni, in hartie colorata sau creponata.

Dupa cum poti vedea, multe dintre aceste idei pot fi realizate in familie. Este un mod distractiv de a petrece timp impreuna cu cei mici, iar lucrurile create de voi pot fi decoratiunile potrivite de Craciun pentru camera copilului. Asadar, profita din plin de aceste momente pentru a petrece timp de calitate cu copiii tai!

Sursa foto: Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

CEAS DE PERETE SHABBY CHIC ROMANCE

Pret: 33,99 LEI 21,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!