Idei de amenajare cu cabine dus walk in

Baile amenajate cu cabine de dus walk-in sunt tot mai intalnite in amenajarile interioare moderne. Acest tip de cabine de dus sunt foarte practice si se incadreaza perfect in baile de dimensiuni reduse. De altfel, prezinta o serie intreaga de avantaje, demne de luat in considerare atunci cand ai in plan o reamenajare a baii.

Asadar, hai sa vedem ce beneficii ai atunci cand alegi paravane dus in detrimentul cazilor de baie:

  • Sunt potrivite pentru baile mici. Lasa impresia de spatiu si ofera
  • flexibilitate de amenajare.
  • Spre deosebire de cazile de baie, cabinele de dus walk-in sunt perfecte pentru persoanele cu mobilitate redusa, fiind foarte accesibile.
  • Se incadreaza perfect in diverse stiluri de amenajare minimalist, modern, scandinav, elegant, clasic, contemporan si nu numai.
  • Datorita numarului redus de elemente si accesorii, sunt usor de curatat si intretinut.
Cabina dus walk-in

Aspecte si sfaturi pentru amenajarea baii cu cabine de dus walk-in

Din punct de vedere estetic, cabinele de dus walk-in se incadreaza usor in orice tip de baie. Fiind disponibile in variate dimensiuni, pot fi incluse cu succes atat in baile mici, cat si in cele generoase.

Pe de alta parte, astfel de cabine necesita o sapa speciala, pentru a evita infiltratiile de apa. Este vorba despre o sapa armata, care trebuie sa fie realizata in panta pentru a favoriza scurgerea apei in sistemul de scurgere.

De obicei, pentru sistemul de scurgere sunt utilizate rigole de dus. Sunt eficiente in scurgerea apei si arata chiar bine estetic. Se monteaza in functie de pozitionarea instalatiei de canalizare sau dupa preferintele personale.

Bineinteles, trebuie aplicata o hidroizolatie atat pe suprafata pardoselii, cat si pe cea a peretilor din zona dusului. Este absolut obligatorie, pentru a evita infiltrarea apei prin pardoseala si pereti.

Pentru pardoseala se recomanda placi ceramice antiderapante, pentru a evita orice risc de accidentare.

Cabina dus walk-in

Criterii de luat in considerare

Daca montarea unei cabine de dus walk-in reprezinta o solutie favorabila pentru tine, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte. In primul rand, bugetul disponibil. Fara un buget bine stabilit pentru proiectul de amenajare nu poti alege cu intelepciune obiectele de baie potrivite. Este important sa te concentrezi asupra calitatii, si nu cantitatii. Sunt recomandate obiectele sanitare si de mobilier rezistente, care fac fata cu brio utilizarilor frecvente si la uzura in timp.

Un alt criteriu de luat in considerare la cabina de dus walk-in este grosimea sticlei. Cu toate ca sticla cabinelor este securizata, se recomanda o grosime cat mai mare, pentru a avea mai multa rezistenta.

Restul criteriilor de luat in seama in momentul achizitiei tin mai cu seama de preferintele proprii. Si anume, tipul de rigola, tipul de set de dus, culorile, dimensiunea cabinei, stilul de amenajare si nu numai. Asa cum am mai spus, aceste cabine de dus au un design destul de simplu, totodata elegant, si pot fi incadrate in orice tip de decor.

Cum integrezi cabina de dus in baia ta

Odata ce au fost stabilite detaliile tehnice, proiectul de amenajare al baii este mai usor de dus pana la capat. Cabina de dus walk-in este destul de versatila, poate fi montata in oricare colt al baii si nu pune piedici decorului.

Paravanele din dus de sticla nu blocheaza lumina sa patrunda in toata suprafata baii. Chiar mai mult, o reflecta si ofera senzatia de spatiu mai mare. Per total, baia este mai luminata si mai eleganta.

Cel mai simplu si elegant design al baii consta in alegerea unei cabine de dus walk-in cat mai simpla, a unor obiecte sanitare care sa se imbine armonios cu aceasta si a unei palete de culori primitoare.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!