Cum ne schimbam casele atunci cand vrem sa le sporim confortul - trei idei de care poti tine cont

Poate ca suna putin obraznic dar, daca ar fi daca ar fi sa facem un sondaj in legatura cu ce schimbari ai facut in ultima perioada, probabil ca ne vei vorbi despre cum ai revopsit terasa, ai inlocuit plinta, ai cumparat birouri si o sumedenie de produse de care aveai nevoie ca sa lucrezi de acasa.

Idei decorare casa

Sursa foto: freepik.com

Atunci cand atentia noastra este "tintita" asupra unui singur loc - casa - de unde, desigur, suntem nevoiti sa facem totul - sa lucram, sa ne distram, sa gatim, sa facem lectii, sa ne relaxam - ne dorim sa sporim confortul si sa ne simtim in largul nostru oriunde ne-am pozitiona.

Sfatul de aur pe care ti-l dam, daca te bate gandul sa dai un plus de confort apartamentului tau, este sa nu incerci sa te adaptezi modului cum e realizata casa, ci sa reamenajezi in functie de nevoile tale. Ideea e sa folosesti fiecare coltisor disponibil, solutii multifunctionale si sa apelezi, de exemplu, la nuante cat mai deschise.

In linii mari, modul in care ne raportam la spatiul personal s-a schimbat foarte mult in ultima perioada. Odata cu normele de distantare sociala, am inceput sa punem si mai mult pret pe felul in care ne simtim acasa, sa apreciem plimbarile in aer liber si sentimentul de libertate pe care acestea ni-l furnizeaza, sentiment pe care vrem sa il pastram cat mai mult posibil atunci cand suntem... in casa...

Mai mult, ca sa te ajutam sa iei un start bun, iti lasam mai jos trei idei scurte dar utile, care functioneaza atunci cand un novice se apuca sa decoreze.

Lumina, biroul si reconfigurarea spatiului reprezinta un prim pas in aceasta directie.

Imparte "casa" in zone cu diverse functionalitati.

Ca idee, asa cum, probabil, atunci cand ai inceput amenajarea, ai stabilit un punct central de la care ai pornit - un item star, o canapea, un tablou - asa e bine sa procedezi si cu segmentarea spatiului. Daca simti ca e nevoie de mai multa personalitate sau de consistenta vizuala, exploreaza variante de reamenajare cu profile decorative. Acestea contribuie la crearea unui confort vizual intuitiv si te ajuta, desigur, sa te simti bine oriunde ai fi in casa.

Lumina - este acum mai importanta ca niciodata.

In spatiul de lucru, ai nevoie de o lumina care sa incurajeze productivitatea. Pe terasa, de exemplu, de o lumina soft ce sporeste intimitatea.

Lumina din dormitor poate fi temperata prin amplasarea unei scafe cu led, astfel incat sa ai aceea senzatie de intimitate. Daca tot suntem la tavan, incearca sa explorezi modul in care baghetele decorative sau - sa cum mai sunt cunoscute - cornisele, te pot ajuta la mascarea tevilor din casa ori la decorarea individuala a tavanului. Aduc un plus de personalitate si caldura spatiului daca imbinarile sunt corecte dar poate, la fel de bine, incomoda vizual daca sunt fabricate sau instalate cu neatentie la detalii.

Acum ca lucrezi de acasa, merita sa investesti intr-un birou cool.

Sunt multe companii care au decis ca angajatii pot lucra de acasa, pe termen nelimitat. Asadar, gandeste-te la coltul de lucru cu toata seriozitatea. Te "vei lovi de el"...pe termen lung. Regula de aur - blat simplu, sertare si suport pentru bauturi. Daca esti nevoit sa lucrezi ore indelungate, crede-ne, e spre binele laptopului tau:)).

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

FANTANA DECORATIVA POARTA - 7 TREPTE

Pret: 583,10 LEI 490,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!