Home&deco - Cum alegi dusumeaua in functie de stilul de amenajare al locuintei?

Aspectul oricarei incaperi este intregit de o dusumea potrivita registrului de amenajare. Pe langa mobila, decoratiuni si culoarea peretilor, podeaua reprezinta un element crucial in designul interior. Dat fiind ca trebuie sa iei in considerare mai multi factori, precum culoarea, textura, asezarea si finisajul, poti intalni dificultati in a gasi optiunea ideala.

Alegere dusumea

Indiferent ca alegi sa adaugi covor sau nu in camera respectiva, dusumea nu este un detaliu de care te poti lipsi. Tine cont de sugestiile de mai jos, iar incaperile tale vor avea parte de amenajari armonioase.

Cum sa alegi dusumeaua potrivita

Amenajare scandinava

Acest stil este unul dintre cele mai populare in materie de design interior. In ceea ce priveste dusumeaua, cele bune alegeri sunt cele din lemn de conifere ori placi de stejar in nuante deschise. Astfel, te asiguri ca pui in lumina atat caracterul, cat si naturaletea podelei.

Opteaza pentru un look nealterat, cat mai aproape de nuantele pe care le gasesti in natura. Desi iti poti lasa creativitatea sa-si spuna cuvantul, montarea clasica respecta cel mai bine designul scandinav. Simplitatea acestui look este dublata de ospitalitate si confort. Nu in ultimul rand, pentru a tine cont de valorile scandinave, adopta o atitudine sustenabila si descopera cum se intretine dusumea pentru a te bucura de ea timp indelungat.

Amenajare retro

Spre deosebire de amenajarile scandinave, cele in stil retro este potrivita celor care vor sa iasa in evidenta si sa readuca in prim-plan trenduri curajoase din trecut. De aceea, te poti orienta catre o dusumea cu un finisaje speciale si o patina placuta, in nuante mai indraznete, precum negru, gri ori culoarea lemnului cu reflexii rosiatice. Toate acestea pot fi asociate cu mobila si decoratiuni in culori puternice si variate.

Asigura-te ca vei vrea contraste puternice, fara sa exagerezi privind diversitatea culori din paleta aleasa, si vei obtine efectul dorit. Daca nu esti increzator in capacitatea de recrea acest stil, atunci opteaza pentru o dusumea cu un aspect cat mai simplu.

Amenajare industriala

Pentru incaperi ce urmeaza sa fie decorate in stil industrial, exista doua optiuni care se potrivesc perfect: podea cu aspect de lemn natural, nefinisat sau podea de culoare gri, ce face trimitere la stiluri brutaliste. Daca te orientezi spre una dintre acestea, nu vei da gres.

Avantajul unei dusumele cu aspect de lemn natural este acela ca va adauga o nota calduroasa si primitoare intr-un spatiu cu aspect industrial. Cele de culoare gri creeaza o atmosfera mai rece, insa pot fi asortate usor cu o paleta cromatica mai diversa. In plus, daca trebuie sa alegi si o dusumea de lemn pentru terasa de la Valprestparchet.ro, nu trebuie sa mai cauti, ci te poti rezuma la aceleasi variante.

Amenajare romantica

Daca urmeaza sa-ti decorezi locuinta in stil romantic sau boho chic, atunci vei dori sa optezi pentru o podea de culoare alba, care sa complimenteze tapetul sau ornamentele bogate, cu motive florale, de exemplu. Prin urmare, alege dusumea din lemn vopsit, care isi pastreaza farmecul si se asorteaza usor intr-un spatiu bogat din punct de vedere decorativ.

Asadar, odata ce ai decis ce stil de amenajare vrei sa adopti, alegerea dusumelei poate fi o sarcina simpla, fara batai de cap!

Sursa foto: Unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

PENDUL AVONNI METAL TUQUOISE

Pret: 236,99 LEI 139,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!