Extravaganta, nostalgica, inovatoare - casa post-pandemica, sub semnul schimbarii

Designerii de interior sunt intr-o continua predictie in ce priveste trendurile in interioarele post-pandemice. Casele noastre nu vor mai fi niciodata asa cum le cunosteam inainte - trecand prin cea mai lunga perioada de izolare la domiciliu din istorie, am inteles ca spatiul ne dicteaza starea si ne afecteaza mai mult decat am crede.

Arhitectii Creativ Interior, Natalia Berezovskaia si Octav Roman

Arhitectii Creativ Interior, Natalia Berezovskaia si Octav Roman vorbesc despre trendurile de design interior in casele noastre post-pandemice.

Glamour au naturel

Pandemia ne-a obisnuit cu haine confortabile si o continua stare de "cozy", insa vrem ca aceste tendinte sa ramana alaturi de noi? In realitate, vom aborda un stil de viata mai glamuros ca niciodata - casele noastre vor deveni aproape extravagante - accentele metalice, materialele stralucitoare, mobilierul masiv si decoratiunile opulente vor deveni mai cautate ca niciodata.

Cu toate acestea, avem parte de o fuziune inedita intre glamour si natural - in toata extravaganta pe care o vom contura, suntem focusati inspre a aduce cat mai multa natura in interior prin fitodesign, plante, accent pe lumina naturala, lemn si bumbac ca materiale favorite.

Revolutia tech

Casele noastre post-pandemice sunt ancorate in confort si inovatie - avem parte de o reala revolutie tech, iar sistemele smart home sunt mai cautate ca niciodata. Fie ca vom incorpora un sistem de intrerupatoare inteligente in amenajare dressing in dormitor, fie ca vom alege securitatea smart sau electrocasnicele inteligente, in urmatoarea perioada nu mai fugim de sistemele smart.

Dimpotriva, vom alege lucrurile care ne usureaza viata, facand-o mai confortabila, aerisindu-ne sarcinile zilnice. in era post-pandemica, fericirea inseamna sa te intorci de la birou intr-o casa deja incalzita, care iti porneste singura playlist-ul favorit de indata ce intri pe usa.

Iz nostalgic

In toata modernizarea dupa care vom ravni, suntem totusi atrasi de elementele si stilurile cu iz nostalgic: asistam la reintoarcerea maximalismului, un trend de succes in secolele trecute, caracterizat de opulenta, extravaganta, de arta "more is more" - mai mult inseamna mai bine.

Stilul maximalist se adreseaza indeosebi persoanelor neconventionale, care doresc sa-si puna o amprenta puternica asupra designului. Maximalism inseamna libertate, adica libertatea de a mixa elemente sau texturi contrastante, culori puternice, de a introduce in decor obiecte personale si de a le expune intr-un mod creativ pentru a crea emotie. Persoanele care aleg un astfel de stil refuza sa se incadreze in tiparele impuse, deoarece mai presus de orice iubesc sa se simta liberi. Nu in ultimul rand, maximalism inseamna si eclectism deoarece este un stil care permite imbinarea de elemente fundamental opuse. Stilul maximalist impartaseste o tema comuna cu stilul boho: excesul perfect echilibrat. - Natalia Berezovskaia, arhitect Creativ Interior

Nostalgia with a twist din interioarele post-pandemice are la baza maximalismul somptuos, ca un rezultat al dorintei noastre de a "scapa" de un spatiu gol - ne aflam la apusul minimalismului. Un spatiu gol iti ofera prea mult spatiu pentru ganduri negative (fie ca vorbim de amenajarea dormitorului, baii sau de amenajare bucatarie de vara) - la polul opus, un spatiu incarcat te indeamna la visare si iti accentueaza creativitatea, inspiratia, starea de bine.

Suntem mai aventurosi ca niciodata in design interior - fuziunile inedite intre extravagant si natural genereaza nimic mai putin decat fascinatie.

Inteligente, confortabile, elegante, atipice - casele post-pandemice vor fi mai mult decat spatii. Dupa o perioada de izolare la domiciliu, vrem din ce in ce mai mult de la casele noastre: estetica desavarsita nu e de ajuns, iar in design nu este loc de compromisuri.

Vom alege interioarele ancorate in viziune estetica, care ne ofera confortul si functionalitatile de care avem nevoie pentru un trai tihnit, amprentat de stare de bine. Sfarsitul minimalismului si al spatiilor deschise, era post-Covid marcheaza inceputul unor interioare in care psihologia designului este vitala - culoarea, lumina, configuratia, textilele si finisajele nu au doar rol estetic, ci si psihic: cum ne face spatiul sa ne simtim este mai important ca niciodata.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!