3 elemente esentiale pentru a crea un ambient placut in camera bebelusului

Camera bebelusului tau are nevoie de toata atentia pe care o poti oferi, deoarece aceasta il poate ajuta sa se simta cat mai confortabil, fiind spatiul in care cel mic se odihneste si se poate relaxa. De aceea, este important sa-i creezi copilului tau un ambient care sa ii influenteze pozitiv starea de spirit, dar si sa-i asigure un somn cat mai linistit.

Camera bebelusului

Pentru acest lucru, trebuie sa iei in considerare cateva elemente esentiale care te vor ajuta sa-i oferi celui mic confortul de care are nevoie, atat la nivel fizic, cat si la nivel psihic, ajutandu-l sa se simta cat mai bine in fiecare zi.

Iata ce trebuie sa faci pentru a-i oferi celui mic un ambient potrivit

Camera bebelusului trebuie sa fie pregatita in momentul in care acesta ajunge acasa. In caz contrar, acesta va fi nelinistit si va trebui sa reglezi acest lucru in timp ce bebelusul doarme in camera parintilor. Prin urmare, trebuie sa stii care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa ai grija pentru a crea un ambient placut.

Luminozitatea

Lumina si nivelul de luminozitate joaca un rol esential in dispozitia copilului si de aceea este important modul in care aceasta este distributia in camera. Astfel, este obligatoriu ca cel mic sa beneficieze de cat mai multa lumina naturala pe timp de zi pentru a avea energie. In schimb, luminozitatea trebuie redusa atunci cand copilul doarme la pranz, de aceea sunt necesare jaluzelele. Evita, totusi, sa restrictionezi total accesul luminii naturale, caci este de ajuns sa-l limitezi. Asadar, copilul se va obisnui sa doarma chiar daca este expus la un anumit nivel de lumina. Pe timp de noapte, in schimb, se recomanda utilizarea unei lumini de veghe.

Camera bebelusului

Decorul

Camera copilului trebuie sa exprime veselie, inocenta si chiar distractie. Decorul te poate ajuta sa faci din aceasta o intreaga lume a desenelor animate, cu ajutorul diferitelor personaje si folosind jocuri de culori. Poti folosi supereroi precum Batman sau Superman pentru o camera de baietel sau printese cum ar fi Elsa ori Mica Sirena daca decorezi o camera de fetita. De asemenea, foloseste culori primitoare in diferite nuante pentru a nu obosi ochii copilului, deoarece acestia sunt in dezvoltare, iar curiozitatea il va indemna sa priveasca mereu spre obiecte colorate, ceea ce il poate solicita mai mult decat ar fi recomandat.

Mobilierul

Nu in ultimul rand, trebuie sa te asiguri ca mobilierul te ajuta pe tine si ii ofera celui mic confortul de care are nevoie. Astfel ai nevoie de un dulap incapator pentru a depozita un volum mare de haine si de alte materiale de care ai nevoie pentru ingrijirea copilului si poti opta pentru patuturile de la Babyneeds astfel incat copilul tau sa poata avea parte de un somn odihnitor.

In concluzie, trebuie sa oferi o atentie deosebit de mare modului in care aranjezi camera copilului inca de la constructie pana la decorarea acesteia. Toate aceste elemente fac ambientul din camera care este esential pentru dispozitia copilului.

sursa foto: envato.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

STICKER DECORATIV LIVE LAUGH LOVE

Pret: 189,00 LEI 85,00 LEI

Casa si gradina - oferte

SUPORT HAINE DUBLU, NEGRU

Pret: 108,99 LEI 75,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!