TOP 4 elemente de decor pentru casa si curte care nu se demodeaza

Amenajarea este un proces destul de lung si costisitor. Este frustrant cand abia termini de amenajat si realizezi ca in urmatorii 2 ani vei dori sa schimbi unele elemente din casa sau curtea ta, deoarece se vor demoda. Pentru a evita irosirea de timp si bani odata la cativa ani, poti alege elemente de decor care nu se demodeaza. Exista astfel de decoratiuni si este pacat sa nu le folosesti de la bun inceput.

Garduri vii

Iata 4 elemente mereu la moda

Mobilierul clasic

Mobilierul reprezinta o parte importanta a oricarei locuinte. La fel ca in moda, tendintele se schimba destul de des in ceea ce priveste mobilierul.

Cu cat o piesa de mobilier e mai atipica, cu atat va fi mai greu de integrat in restul decorului. E posibil sa te plictisesti de ea dupa scurt timp, deoarece probabil ai achizitionat-o tocmai pentru ca era interesanta, nu neaparat ca se potrivea cu decorul casei sau ti-a placut prea mult. Mobilierul clasic, de calitate, lucrat dupa modele consacrate, este o alegere excelenta. O piesa clasica poate chiar sa fie pastrata din generatie in generatie, fara riscul sa devina demodata.

Plantele

Plantele sunt si vor fi mereu la moda, atat in casa cat si in curte. Pe langa faptul ca reprezinta elemente de decor, este chiar indicat pentru sanatate sa ai cateva plante in locuinta si in curte cat mai multe.

In ceea ce priveste plantele din curte, spatiile verzi pot fi amenajate dintr-o multime de copaci si flori. De exemplu, poti opta pentru laur englezesc vesnic verde de pe verdena.ro, pentru a te asigura ca atat vara cat si iarna ai parte de verdeata in curtea ta. Gardul viu este si va fi mereu un element apreciat in orice curte. Mai mult, il poti modela in diverse feluri cu ajutorul unui expert, pentru un aspect deosebit.

Perdele si draperii

Perdelele si draperiile sunt elemente de decor care pot schimba aspectul camerei. Cu toate ca multi opteaza pentru jaluzele, perdelele raman mereu o optiune mai buna. Jaluzelele pot da un aspect de birou unei camere, mai ales daca nu sunt alese corespunzator.

In ceea ce priveste perdelele si draperiile, lucrurile stau diferit. Fluiditatea materialului textil da mereu o nota clasica, eleganta unei incaperi. Cu siguranta ai scos perdelele si draperiile pana acum pentru a le duce la curatat si o vei mai face. Data viitoare cand faci asta, priveste camera in care au fost scoase perdelele si vei observa ca pare mai goala, mai rece. Vei intelege atunci ca ele au un rol important in crearea unei atmosfere intime a casei tale.

Parchetul din lemn

Parchetul din lemn este un element de amenajare important in locuinta. Daca optezi pentru un parchet din lemn masiv, deja ai facut o alegere care nu se demodeaza. Un lucru la care trebuie sa fii atent totusi este culoarea parchetului. Culorile naturale, neutre sunt cele mai bune optiuni, deoarece ele se potrivesc cu multe alte elemente de decor.

Daca o piesa de mobilier poate fi schimbata mai usor, parchetul este diferit, deoarece implica niste costuri mari. De aceea, investeste intr-unul din lemn, intr-o culoare neutra, pentru a nu deveni demodat sau greu de asortat cu restul decoratiunilor.

Asadar, alege elemente de decor clasice. Mobilierul clasic, parchetul si perdelele sunt elemente de decor atemporale, mai ales daca le alegi corect. In ceea ce priveste gardul viu, este clar ca nu va deveni vreodata demodat, deoarece este estetic si practic.

Sursa foto: unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

PAT LEMN MASIV FAG RAMELY, 120x200 CM

Pret: 1649,00 LEI 1449,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!