Vrei un dormitor modern si confortabil? Uite 4 lucruri pe care trebuie sa le eviti pentru a-l obtine!

Confortul este un lucru pe care fiecare persoana il cauta, mai ales atunci cand este vorba despre spatiul in care locuieste. Dar de ce este atat de important ca apartamentul sau garsoniera sa ofere acest lucru? Speciaistii in amenajari interioare spun ca fiecare loc reflecta personalitatea proprietarului, tocmai de aceea stilurile difera atat de mult.

mobila dormitor modern

Cu toate acestea, se intampla, deseori, sa ajungi intr-o casa care nu e chiar pe gustul tau, dar are acel aer "cozy" si iti place. Ei, bine, cam despre asta este vorba. Pe langa accentele clasice, contemporane sau moderne pe care vrei sa le aduci locuin?ei tale, important este sa creezi un spatiu "cald" si comod. Daca este vorba de incaperea in care dormi, cu atat mai mult, pentru ca aici iti vei recapata forta pentru urmatoarea zi!

Iata patru greseli pe care multe persoane le fac atunci cand isi amenajeaza dormitorul, dar pe care tu ai putea sa le eviti:

  • Biblioteca deasupra patului. Nu este neaparat gresit din punct de vedere estetic, desi, daca este vorba despre un dormitor mic, niste rafturi pline pot aglomera aspectul vizual. Acest lucru va crea impresia de inghesuiala. Dormitorul trebuie sa fie aerisit, atat din punctul de vedere al decoratiunilor, cat si al obiectelor de mobilier. Explicatia este simpla. In aceasta incapere trebuie puse, de obicei, un dressing si patul, obiecte care ocupa destul de mult spatiu. O biblioteca deasupra capului sau niste rafturi de depozitare pot fi cauza unor accidente, fie ca este vorba de cutremure majore, fie de faptul ca nu sunt prinse bine sau pot aluneca. Asadar, alege cu atentie mobila pentru dormitor si tine cont de mai multe aspecte, nu doar de obiectul in sine.

  • Lustra supradimenisonata arata extrem de bine in magazine, pare un obiect luxos care disperseaza lumina fix cum iti doresti. Asta pentru ca, de obicei, e asezata in spatii mari. Nu te amagi, intr-un dormitor mediu sau mic va arata dezastruos!

  • Culorile tari, vibrante iti pot da energie si pofta de viata. Cu toate acestea, ar trebui evitate in spatiul destinat relaxarii si somnului. Specialistii in amenajari interioare spun ca in dormitor, cel mai bine ar fi sa folosesti culorile pastelate, considerate linistitoare. Opteaza pentru verde pal, bleu ciel, bej, lamai, coral deschis si evita pe cat posibil nuantele aprinse, precum rosu, albastru puternic sau gri inchis.

  • Marmura arata minunat si este simbolul nobletei si al luxului. Multe persoane aleg sa o utilizeze inclusiv in dormitor, dar nu este intotdeauna o idee buna, pentru ca se incadreaza la categoria "pardoseala rece". Acest dezavantaj poate fi transformat intr-un avantaj major daca optezi pentru incalzirea prin pardoseala. In cazul in care nu ai aceasta posibilitate, cel mai bine ar fi sa alegi parchet sau dusumea.

Asadar, daca vrei un dormitor modern, sigur si confortabil, tine cont de aceste sfaturi! In cazul in care doresti sa afli mai multe detalii despre modul in care ar fi bine sa pozitionezi mobila, poti consulta diverse articole despre tainele feng shui.

Sursa foto: shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

SOBA FONTA CU LEMNE BLIST OGANJ LM GRI

Pret: 1130,50 LEI 775,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!