Afla cum sa-ti personalizezi locuinta intr-un mod simplu si modern

Iti doresti o locuinta care sa se diferentieze prin aspecte ineditei? Stai foarte mult acasa si cauti moduri in care sa faci aceasta perioada cat mai placuta?

Personalizarea locuintei

Iata cateva modalitati prin care sa-ti transformi casa in oaza ta modern

1. Nu neglija puterea naturii

Plantele nu numai ca te ajuta sa-ti personalizezi casa, ci contribuie foarte mult si la starea ta de spirit si la calitatea aerului din locuinta. Ele iti vor oferi o oaza de care se poate sa ai nevoie, mai ales daca locuiesti intr-un oras mare si aglomerat. Poti alege florile tale preferate sau poti incerca plante exotice in ghivece deosebite. Important e doar sa nu neglijezi acest aspect care-ti poate fi foarte benefic. Vei vedea ca dispozitia ta se va schimba considerabil.

2. Apeleaza la culori

Culorile au un efect benefic dovedit si nu trebuie sa vopsesti intreaga casa pentru a te bucura de efectele lor. Te poti juca cu cateva nuante sau materiale, sau poti vopsi un singur perete. Poti opta pentru o zona a camerei apropiata de locul tau de lucru sau de lectura. Poti vopsi un astfel de perete in biroul tau si sa arunci o privire asupra lui de fiecare data cand vrei sa-ti odihnesti ochii sau ai nevoie de o idee. Fiecare culoare are o proprietate diferita. Verdele, de exemplu, ii aminteste mintii tale de natura si relaxare. Albastru are un efect calmant, linistitor care inlatura stresul. Violetul este considerat culoarea creativitatii si imaginatiei si se spune ca reuseste sa stimuleze foarte mult mintea umana.

Acestea sunt doar cateva exemple de culori, insa poti alege orice consideri ca se potriveste cu elementele din interior. Legat de mobila, aceasta trebuie sa fie aleasa cu grija pentru a se potrivi cu ideea ta de design. De exemplu, daca iti doresti un dormitor de 5 stele, ai grija sa alegi paturile de la Modela.

3. Decoratiunile handmade vor fi intotdeauna la moda

Handmade-ul este din ce in ce mai apreciat pe piata si nu intamplator. Creatiile artizanale sunt, intr-adevar, deosebite si ofera o aura artistica locuintelor in care se afla. Foarte multe case chic sunt amenajate cu tot felul de piese lucrate manual. Simplul sentiment ca detii un obiect creat minutios de o alta persoana si nu prelucrat intr-o fabrica, merita fiecare banut.

4. Tablouri potrivite si reprezentative personalitatii casei tale

Arta este menita sa ne faca viata mai frumoasa si mai interesanta. Chiar daca nu esti critic sau nu ai talent artistic, e recomandat sa consumi si sa pastrezi un contact cu zona artei. De ce? Pentru ca stimuleaza creativitate, te relaxeaza, iti dezvolta cultura generala si, nu in ultimul rand, iti transforma locuinta in una chic.

Aspectul unei camere poate fi modificat complet de un tablou reusit sau de o mica sculptura. In plus, musafirii tai te vor percepe ca pe un om sofisticat si cu gusturi fine. Si nu, nu trebuie sa mergi la licitatii de arta pentru a gasi piese absolut superbe pe care sa le folosesti la decorat.

Asadar, exista numeroase modalitati prin care sa aduci un suflu modern si sofisticat spatiului in care locuiesti. Important este sa pastrezi o consistenta in decorare si sa tii cont de ce iti transmite instinctul. Daca pare prea mult, exista o sansa mare ca acest lucru sa fie valabil.

De asemenea, asigura-te ca orice decizie iti aduce linistea si inspiratia de care ai nevoie in activitatile cotidiene.

Sursa foto: Shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

MOBILA DORMITOR ROMANTIC BEBE, ALB

Pret: 7425,37 LEI 5473,82 LEI

Casa si gradina - oferte

COVOR COPII MODEL NAUTIC C-030414

Pret: 85,95 LEI 58,44 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!