Cum sa te simti acasa intr-o locuinta inchiriata: acorda o atentie deosebita detaliilor

Atunci cand te muti intr-o locuinta noua, este absolut firesc sa fii incercat de doua stari paradoxale: pe de-o parte, de oboseala, mai ales daca ai avut de adus cu tine multe obiecte din vechea casa, iar, pe de alta parte, de entuziasm.

Usa

Totodata, exista si avantaje cand alegi sa locuiesti cu chirie: nu ai grija unei rate lunare, mai ales ca de obicei aceasta este mai mare decat contravaloarea chiriei, te poti muta oricand, avand o mobilitate ridicata, mai ales daca se iveste perspectiva unei burse sau a unui job in alt oras sau chiar in strainatate.

Totodata, proprietarul este cel care ar trebui sa-si asume reparatiile necesare si costurile aferente, fie ca este vorba de bateria din baie, tevile din bucatarie sau caloriferul din camera de zi. De asemenea, nu ai prea multe investitii de facut si nici regrete ca mobilierul nu se potriveste cu tapetul de pe pereti, ca decorul nu este unul minimalist sau ca bucataria este open space. Cu toate acestea, nu e bine nici sa adopti atitudinea ca "merge si asa", ci te poti preocupa de cateva aspecte, astfel incat sa ai parte de confortul necesar si de un adevarat camin in care sa te simti bine. Exista si perspectiva reintoarcerii la telemunca, inca un motiv puternic de a acorda o atentie deosebita noii case, fie si daca e vorba de o camera, fiind in situatia de a imparti locuinta cu mai multe persoane.

In acest articol, iti vom oferi cateva recomandari pentru a ajunge la o casa adevarata cat mai repede:

Personalizare cu obiecte decorative

Veioza

Fara a investi prea mult, cu un buget redus, poti da o nota de culoare, la propriu, unui decor anost. Poti imbina vechiul cu noul, in ideea ca nu e de datoria ta sa schimbi mobilierul, insa poti sa iei cateva obiecte decorative si accesorii noi, mai ales daca te-ai mutat acum, in prag de iarna. De exemplu, daca vrei sa ai parte de un somn odihnitor, comanda lenjerii de pat calduroase, din materiale de calitate, care iti vor fi livrate direct la noul domiciliu si pe care le poti achizitiona chiar si in rate. Totodata, poti sa cumperi si cateva perne decorative, sa faci o petrecere de casa noua in grup restrans si sa le sugerezi prietenilor sa-ti ia cadou o planta, ustensile de bucatarie si ceea ce crezi tu ca ti-ar fi necesar.

De asemenea, decoratiunile simbolice vor conta mai mult decat ai tinde sa crezi la o prima evaluare, cum ar fi cateva fotografii cu momente fericite din viata ta sau poze cu cei dragi agatate de o sfoara, pe care sa prinzi si leduri sau o instalatie cu luminite.

Debarasare de lucruri inutile

Totodata, chiar daca vei inchiria o locuinta, e posibil ca fostii chiriasi sa fi lasat mai multe lucruri, iar proprietarul sa mai aiba el insusi in casa obiecte, cum ar fi carti in biblioteca sau decoratiuni. Este dreptul tau sa impui limite in acest sens, mai ales ca o faci pe banii tai. Poti sa il rogi sa le ia cat mai repede daca vrei sa ai parte de cat mai mult spatiu. De asemenea, chiar daca apartamentul sau garsoniera par curate, e de preferat sa faci curatenie inainte, mai ales in contextul actual sau daca vechii locatari au avut animale de companie, iar tu ai alergie la par de pisica sau de caine.

Nu ezita sa ii comunici proprietarului si imbunatatirile care ar fi necesare in noul camin sau sa te sfatuiesti cu cei cu care locuiesti, daca este cazul, si sa incercati impreuna sa aduceti un vibe nou in caminul care v-a devenit casa. Pana la urma, nu e vorba doar de o camera si de o bucatarie in care stai putin, ci de mediul tau ambiant.

Sursa foto: Pexels

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!