Cum sa-ti renovezi locuinta cu bani putini

Oricat de mult ti-ar placea felul in care arata casa ta sau indiferent de cat de recenta ar fi ultima schimbare pe care ai efectuat-o in locuinta, intotdeauna simti nevoia de ceva nou, care sa te faca sa te simti confortabil si care sa dea un nou suflu incaperilor unde iti petreci cea mai mare parte a timpului.

Renovare locuinta

Cand vine vorba despre sfaturi de amenajare interioara, foarte putine sunt regulile de care trebuie sa tii cont, iar aici vorbim despre norme de constructii pe care nu trebuie sa le incalci, dar din perspectiva pur estetica, adevarul este ca indiferent de ceea ce se poarta, e casa ta, e locul tau personal si tie trebuie sa-ti fie pe plac.

Prin urmare, dincolo de orice fel de stil ai aborda in amenajare si renovare, tine cont de faptul ca acel spatiu trebuie gandit in asa maniera incat sa te faca sa te simti bine, sa-ti confere sentimentul de apartenenta, sentimentul de acasa, sa te reprezinte si sa iti faca placere sa deschizi usa cand vii de la serviciu.

Prin urmare, iata cum iti poti renova apartamentul, in orice stil doresti, cu un buget cat mai redus:

1. Fii propriul tau mester

Aloca timp mai extins lucrarilor si ocupa-te personal de marea parte a manoperei. Chiar daca meseria ta este alta si nu esti calificat in constructii sau amenajari interioare, nu ai de ce sa-ti faci probleme. In era internetului, ai la indemana, la doar un click distanta, numeroase informatii, cursuri si tutoriale ce te pot invata ce ai de facut. De la montat parchet, pana la vopsit peretii, acum poti invata orice, de acasa, de pe telefon. Trebuie doar sa-ti doresti acest lucru.

Daca te-ai ocupa de manopera, ai scuti aproximativ 50% din costurile renovarii, asa ca merita efortul!

2. Investeste in instalatii sanitare de calitate

Instalatiile sanitare din orice locuinta trebuie sa fie de calitate, fiindca o eroare aici sau o defectiune pot sa ruineze restul casei. Ce folos sa ai amenajat totul asa cum visezi, investind timp si bani, daca te trezesti intr-o dimineata cu toate camere inundate?

Prin urmare, investeste in materiale de calitate si fii la curent cu cele mai noi produse folosite de specialisti. De exemplu, poti opta pentru teava zincata de la Nicometaltub, ca sa ai garantia faptului ca nu te vei confrunta cu rugina, iar instalatiile sanitare din casa ta vor rezista ani de zile utilizarii.

3. Revopseste-ti mobilierul

In loc sa alegi sa cumperi mobila noua, ce ai zice daca ai readuce la viata piesele de mobilier de care te-ai plictisit? Magazinele de profil pun la dispozitie o serie intreaga de produse special dedicate reconditionarii mobilierului. Si aici te poti inspira din nenumaratele materiale disponibile pe internet, care te indruma pas cu pas catre o adevarata capodopera.

In cele din urma, nu uita ca detaliile fac diferenta. Daca nu ai timp pentru a desfasura un proiect amplu, alege sa schimbi obiectele de decor. Niste perne de o alta culoare, o alta draperie sau un alt covor pot transforma radical aspectul in toata casa.

Sursa foto: freepik.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

PANTOFAR MODERN WOODEN ART ALB-MESTEACAN

Pret: 694,99 LEI 475,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!