Cum sa iti faci propriul mobilier pentru acvariul de pesti tropicali

Cand este rece, umed si mohorat afara, nu este nimic mai bun decat sa priviti un rezervor de pesti tropicali in interiorul casei dumneavoastra. O revolutie de culoare, miscare si activitate, acvariile de pesti combina natura si stiinta, animalele de companie si hobby-urile, arta si vremurile trecute si sunt ceva ce intreaga familie se poate bucura.

Filtrare apa osmoza inversa

Acvariile de pesti nu trebuie sa fie mari sau scumpe. Atata timp cat aveti un spatiu mic departe de ferestre si calorifere si o priza electrica in apropiere, puteti configura un acvariu in spatiul camerei de zi si primiti primii pesti sa inoate in el imediat ce o saptamana mai tarziu.

Incepeti prin a decide dimensiunea si tipul rezervorului pe care il doriti. Vrei ceva care sa se potriveasca cu mobilierul sau vrei ceva cu o forma si un design funky? Daca stiti deja pestii pe care ii doriti, acestia pot dicta si dimensiunea rezervorului, deoarece pestii mari au nevoie de acvarii mari, dar pestii mici necesita doar acvarii de dimensiuni reduse.

Acvariile de pesti sunt foarte grele atunci cand sunt umplute, asa ca ar trebui asezate intotdeauna pe un suport sau dulap pentru acvariu special construit. Puneti pe cineva sa va ajute sa il ridicati in pozitie si folositi un nivel de spirit pentru a-i asigura nivelul.

Echipament

Un sistem de filtrare a apei cu osmoza inversa este echipamentul cel mai esential pentru orice acvariu. Acesta curata apa, dar, de asemenea, descompune deseurile invizibile de peste si este sistemul de sustinere a vietii care va permite sa pastrati pestii sanatosi. Unele acvarii vin cu filtrare deja incorporata.

Acest lucru elimina presupunerile din alegere si este pre-montat pentru a fi usor de configurat. Daca cumparati un acvariu gol, alegeti fie un set care vine cu incalzitor si filtru inclus, fie alegeti mai intai rezervorul si apoi filtrul al doilea.

Filtrele sau statiile de ultrafiltrare a apei sunt selectate in functie de volumul de apa al acvariului, deci daca rezervorul dvs. are un volum de 100 de litri, aveti nevoie de un filtru care va filtra 100 de litri si asa mai departe. Puteti avea doua filtre daca doriti (unul la fiecare capat) sau un filtru de dimensiuni mai mari, care este capabil sa filtreze mai multa apa decat este necesar.

Acestea sunt bune pentru pesti murdari, cum ar fi ciclide sau daca stiti ca veti actualiza dimensiunea rezervorului in viitor si doriti sa mutati filtrul intr-un rezervor mai mare.

Toate acvariile de pesti tropicali au nevoie de incalzitoare, iar acestea sunt dispozitive plug-in prestabilite care incalzesc rezervorul la 24C pe tot parcursul anului. Un termostat incorporat monitorizeaza temperatura si porneste elementul de incalzire cand este prea rece si se opreste cand temperatura este atinsa.

Selectati 1 watt de putere de incalzire pe litru de apa (deci 100 de wati pentru 100 de litri) sau din nou, alegeti doua incalzitoare sau unul mai mare decat aveti nevoie pentru casele reci sau daca faceti upgrade la un acvariu mai mare.

Puneti incalzitorul in apa, conectati-l, setati-l si uitati-l. Dar un termometru separat este un adaos bun, astfel incat sa vedeti ca apa este la temperatura potrivita dintr-o privire.

Multe acvarii vin cu iluminare incorporata, dar unele va permit sa selectati si sa va potriviti propria iluminare. Pestii tropicali arata cel mai bine sub luminile care imbunatatesc culoarea, dar daca doriti sa va specializati in plante vii, puteti opta pentru iluminat care imbunatateste cresterea plantelor.

Conectati iluminatul la un temporizator si porniti-l pentru o perioada stabilita pe zi. Excesul de iluminat determina cresterea algelor verzi, asa ca, daca nu aveti plante vii, lasati lumina stinsa cand nu sunteti acolo si pestii nu se vor supara.

Decor

Rezervoarele de peste au nevoie de pietris pe fund si pietre, lemn, ornamente sau plante pentru a asigura acoperirea pestilor si pentru a-i ajuta sa se simta mai in siguranta. Culoarea pietrisului este pe gustul personal si vizeaza un strat gros de aproximativ 5 cm. Spalati mai intai pietrisul pentru a indeparta praful si resturile, asezati decorul, umpleti acvariul si sunteti aproape acolo. Imaginile de fundal pot fi plasate pe spatele rezervorului pentru a oferi un fundal la alegere.

Umpleti acvariul cu apa de la robinet dintr-un furtun sau cupa. Odata umplut incalzitorul, filtrul si lumina pot fi conectate si pornite. Folositi sisteme de osmoza inversa si ultrafiltrare pentru a neutraliza clorul din apa si lasati rezervorul peste noapte pentru a incalzi la temperatura potrivita. Lasati apa sa curga in urmatoarele cateva zile, testati apa inainte de a adauga cativa pesti mici, rezistenti, adaugati cateva bacterii benefice si incepe calatoria dvs. de pastrare a pestilor.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!