Cum sa integrezi designul scandinav in locuinta ta

Despre locuintele scandinave se stie ca sunt luminoase, confortabile si functionale. Desi elementele definitorii ale stilului scandinav ne sunt familiare, poate fi dificil sa alegem piesele de mobilier, culorile si accesoriile potrivite pentru a amenaja o casa in stil scandinav.

Design interior stil scandinav

Daca intentionezi sa decorezi casa sau apartamentul in acest stil, consulta sfaturile noastre privind amenajarea spatiului si alegerea pieselor de mobilier si a decoratiunilor.

Interioare luminoase

Interioarele scandinave au, in general, pereti luminosi. Datorita lor, incaperile din casa par mult mai mari. Albul este baza, dar si culorile de accent sunt, de asemenea, importante. Paleta de culori scandinava consta in principal in nuante pamantii, nuante de gri si culorile cerului.

Alege perdele gri, o canapea gri sau albastru marin, o cuvertura de pat gri, paturi si perne in albastru prafuit sau in tonuri pamantii. Daca vrei sa pastrezi designul interior in stil scandinav cat mai minimalist, ramai la paleta de nuante gri si adauga piese de mobilier si accesorii din piatra, marmura si lemn.

Lemnul - baza stilului scandinav

Un material care nu lipseste din interioarele locuintelor scandinave este lemnul a carui culoare calda si naturala va indulci si incalzi livingul sau dormitorul fara a le reduce caracterul minimalist, functionalitatea si simplitatea. Usi din lemn, scaune cu picioare din lemn, o masuta de cafea sau podeaua din lemn; aceste elemente vor asigura armonia naturala si o atmosfera primitoare.

Un element care va schimba aspectul camerei si te va duce imediat cu gandul la locuintele scandinave este, de exemplu, o usa glisanta din lemn. Usile glisante din lemn deschis cu granulatie vizibila sau vopsite in alb sau gri sunt un element ce va transforma o incapere banala. Sunt, de asemenea, un element practic care iti va permite sa economisesti ceva spatiu intr-un apartament mic.

Dormitor confortabil

Interiorul unui dormitor in stil scandinav ar trebui sa fie simplu si confortabil. Din acest motiv, ar trebui sa existe mobilier din lemn in culori luminoase, lampi, sfesnice, perne decorative si cuverturi moi. Culorile primare sunt albul, bejul delicat si griul deschis.

Acorda atentie patului, deoarece este punctul central al acestei incaperi. Cele mai bune optiuni de paturi dormitor sunt cele cu cadrul din lemn sau metal. Adauga langa acesta o noptiera din lemn deschis, un covor de iuta si grafica moderna pe perete.

Accentul pe simplitate si functionalitate

Scandinavii pretuiesc confortul care in interioarele lor merge adesea mana in mana cu designul minimalist si decorul casei. Datorita acestei abordari a amenajarii, locuintele lor sunt intotdeauna elegante si functionale.

Pentru a gasi echilibrul si armonia dintre confort si minimalism, alege canapele si fotolii cu forme geometrice, minimaliste, o masuta de cafea moderna in living, dulapuri simple cu fronturi luminoase sau o masa din lemn masiv cu scaune moderne si combina-le cu un covor moale ori un poster incadrat intr-o rama minimalista. Poti completa decorul cu lampi de podea cu abajururi, grafica moderna si accesorii precum perdele, perne si covoare pufoase.

Accesorii sofisticate si tesaturi confortabile

Acorda atentie accesoriilor si decoratiunilor. Moderatia este necesara atunci cand proiectezi in stil scandinav.

Livingul este un loc in care sunt cumulate toate elementele decorului nordic. Acesta se traduce printr-o combinatie de mobilier functional, tesaturi moi ale fotoliilor si canapelelor, un semineu si culori luminoase.

Alege vaze in forme atipice, un set de obiecte decorative elegante sau o decoratiune interesanta din lemn.

Designul unei bucatarii moderne scandinave - nuante terne sau contrastante

Bucatariile in stil nordic se caracterizeaza prin predominanta culorilor alb, pastel, bej. Peretii, fronturile dulapurilor, accesoriile si aparatele electrocasnice sunt in culori luminoase si echilibrate. Ca urmare, interiorul scandinav pare optic mai mare.

Bucatariile moderne norvegiene sau suedeze au, de asemenea, accente puternice care ofera un contrast interesant. Daca esti in cautare de inspiratie, usile glisante din lemn care separa bucataria de camera de zi, in negru mat, albastru inchis sau kaki, pot fi alegeri reusite.

Asadar, interioarele scandinave confortabile si moderne inseamna usi glisante albe, pereti luminosi, accesorii din lemn, canapele functionale cu perne in culori contrastante, cateva accesorii sofisticate si o patura calda.

Sursa foto: shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

FOTOTAPET AUTUMN FOREST

Pret: 229,00 LEI 126,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!