Cum sa depozitezi corect pantofii - Sfaturi utile pentru o organizare cu stil

De multe ori, spatiul pentru depozitarea pantofilor este destul de mic, mai ales intr-o locuinta cu doua camere sau chiar una. Insa, exista nenumarate solutii pentru aranjarea incaltamintei, iar tu poti alege ce ti se potriveste mai bine. Afla din acest articol cum poti avea grija de pantofi, in functie de spatiu de depozitare.

Depozitare pantofi

De ce este important sa aranjezi corect pantofii in casa ta

Curata pantofii inainte de depozitare

Daca vrei sa te bucuri cat mai mult de incaltamintea pe care o ai, ar fi bine sa ai in vedere cateva sfaturi utile in aceasta directie. In primul rand, este recomandat ca panofii sa fie curatati inainte de a fi pusi deoparte, in locul special amenajat pentru depozitarea lor.

Cu siguranta ca aruncarea pantofilor plini de noroi sau nisip, pe primul raft iesit in cale nu este tocmai o idee stralucita. De aceea, este recomandat sa cureti incaltamintea, in functie de material si indicatii, si sa te asiguri ca nu vor sta in pantofar, in apa care se scurge dupa spalare.

Foloseste solutii dedicate ingrijirii pantofilor

Pantofii din piele naturala sau intoarsa (cunoscuta si sub denumirea "suede") presupun o atentie aparte in ceea ce priveste ingrijirea lor. Astfel ca, exista diverse solutii de curatare si intretinere a pantofilor, in functie de materialele din care sunt confectionati.

Organizarea in dressing se poate face cu ajutorul cutiilor de pantofi, pentru o depozitare cu stil, indiferent de spatiu, si desigur, dupa curatarea cu solutii speciale.

Organizeaza incaltamintea in functie de utilitate

Sandalele si ghetele se poarta, evident, in functie de anotimpuri. De aceea, daca te pregatesti de organizarea garderobei pentru sezonul ce urmeaza, gandeste-te ca acelasi lucru este necesar si pentru pantofii din dotare.

De aceea, cu suporturile pentru pantofi de la Oscardeko, poti aranja corect incaltamintea de toamna-iarna si cea de primavera-vara. Insa, nu inainte de etapa de curatare a acestora.

Depoziteaza pantofii in spatiul pe care il ai la indemana

Este drept ca un spatiu mic de depozitare da batai de cap cand vine vorba de aranjarea pantofilor. Cu toate acestea, nu ar trebui sa arunci incaltamintea la intamplare.

Specialistii recomanda depozitarea pantofilor in cutii sau saculeti din material textil, inainte de a fi pusi pe rafturile din dressing. Nu doar ca ii protejezi, dar ai siguranta ca sunt ordonati si bine pusi la locul lor.

Foloseste usa dressingului pentru depozitare

Daca spatiul de amenajare a pantofilor este prea mic, atunci poti fi inventiv si folosi usa camerei respective. Astfel, poti monta un pantofar sau cateva rafturi pe interiorul usii, ca mai apoi sa depozitezi o parte din incaltaminte. Recomandarea este ca pantofii usori care se poarta in anotimpurile calde sa fie depozitati pe suportul asezat pe usa dressing-ului.

Asadar, depozitarea corecta a pantofilor se face in functie de spatiu, recomandari si, de ce nu, stilul propriu. Cu cateva sfaturi utile puse in practica, te poti bucura pentru mai multa vreme de incaltamintea ta, mai ales daca o cureti dupa fiecare purtare si o depozitezi in locul potrivit din dressing sau camara.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!