Cum sa aduci un plus de lumina si spatiu in camara

Fiecare are in casa o astfel de anexa care este considerata extrem de utila, pentru ca reuseste cu succes sa adaposteasca diferite obiecte, alimente sau mici secrete ale unei familii. De foarte multe ori, aceasta incapere este de foarte mici dimensiuni, asa ca proprietarii si-ar dori sa aiba un spatiu suficient pentru a aseza o multime de lucruri. Cine are o astfel de problema, trebuie sa se gandeasca la o solutie optima de a face camara mult mai functionala.

Organizare spatiu camara

Sursa foto: unsplash.com

Multe gospodine considera ca spatiul acesta ar putea fi folosit mai inteligent si ca ar putea sa creeze aici mai multe zone de depozitare doar cu ajutorul unor artificii, a unor rafturi suspendate sau a unor cuiere pentru agatat diferite lucruri. Din fericire, nu este greu de pus in practica. O persoana cu putina imaginatie si care tine cont de cateva reguli pentru a amenaja corect acest spatiu o poate face fara probleme.

Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont daca vrei o camara luminoasa si spatioasa:

  • In orice camara trebuie sa existe suficienta lumina pentru a putea gasi la orice ora obiectele sau alimentele dorite. Lumina naturala este mai greu de adus in aceasta incapere, asadar, va fi nevoie de montarea unor surse de lumina. In mediul online exista o gama de corpuri pentru iluminat, care poate satisface orice dorinta. In general, pot fi utilizate spoturile, deoarece ofera lumina suficienta, iar produsele moderne sunt dotate si cu senzori de miscare;
  • Organizare spatiu camara

    Sursa foto: shutterstock.com

  • O idee buna pentru a obtine spatiul necesar, si in situatia in care camara este foarte mica, poate fi recompartimentarea acestei incaperi. Cu ajutorul unui mester priceput sau cu propriile maini harnice, proprietarul pune la punct proiectul in scurt timp. Rafturile vechi vor fi inlocuite cu unele noi, care vor fi asezate intr-un mod mult mai practic, iar pe pereti pot fi prinse, din loc in loc, diferite cuiere, pentru a se exploata la maximum spatiul;
  • Se vor scoate toate obiectele si se vor tria, in asa fel incat sa nu se stocheze decat ceea ce este necesar. Aglomeratia excesiva nu este de folos proprietarului, acesta observand curand ca are pe rafturi o multime de obiecte nefolositoare, pe care doar le pastreaza si care-i creeaza impresia ca nu mai are deloc spatiu de depozitare;
  • Schimbarea usilor existente se impune de la sine inteles, mai ales daca este vorba despre unele ce se deschid in interiorul incaperii, limitand spatiul functional din camara.
    Pot fi luate in considerare diferite solutii, precum: camara fara usa sau inlocuirea usii cu o perdea, montarea unei usi glisante sau, pur si simplu, desfiintarea totala a usii, pentru a oferi un spatiu mai mare de depozitare.

In concluzie, o camara functionala, spatioasa si luminoasa ramane un deziderat al tuturor proprietarilor de locuinte moderne, care nu doresc sa mai traiasca in case pline de obiecte inutile, ci in spatii aerisite si moderne.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

TABLOU CANVAS MODEL ABSTRACT CASTANIETE

Pret: 108,29 LEI 79,81 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!