Iata cum poti masca o centrala termica pentru un design placut

O centrala termica este indispensabila pentru confortul si buna functionalitate a unei locuinte, insa poate fi si un element care pare ca nu se potriveste cu designul interior pe care l-ai ales. Daca nu ai o camera separata unde sa pozitionezi centrala, atunci mai mult ca sigur aceasta va sta in bucatarie. Din fericire, exista solutii creative si eficiente prin care poti ascunde centrala termica, astfel incat sa nu afecteze estetica spatiului. Mai mult, aceste solutii vor oferi si protectia necesara pentru a mentine centrala in conditii optime. Iti prezentam in continuare doar cateva dintre aceste solutii.

Mascare centrala termica

Incadreaz-o intr-un dulap personalizat

O solutie foarte buna si utila pentru a ascunde centrala termica este sa construiesti un dulap personalizat pe dimensiunile acesteia. Incepe prin a masura dimensiunile centralei si spatiul in care vrei sa amplasezi dulapul. Este important sa lasi suficient spatiu pentru ventilatie si acces usor.

Este important sa optezi pentru materiale rezistente la caldura si umiditate, cum ar fi MDF sau lemn tratat. Acestea vor proteja centrala de eventuale deteriorari si vor asigura si durabilitatea dulapului.

Adauga usi cu deschidere facila, pentru a avea acces rapid la centrala in caz de nevoie. De asemenea, poti opta pentru usi cu lamele sau grilaje, pentru a permite ventilatia adecvata. Este bine de stiut ca poti folosi un dulap doar pentru centrala sau un dulap care sa aiba si alte spatii pentru depozitare, dar neaparat separate de centrala.

Foloseste panouri decorative

Daca nu vrei sa pui centrala intr-un dulap, este bine sa stii ca panourile decorative sunt o alta metoda eficienta pentru a o masca, oferind in acelasi timp un aspect modern.

Exista numeroase modele de panouri decorative disponibile pe piata, de la panouri din lemn si MDF pana la cele din metal perforat. Alege un stil care se potriveste cu designul interior al camerei tale. Monteaza panourile in jurul centralei si asigura-te ca aceasta este ventilata corespunzator.

Poti vopsi panourile in culorile preferate sau poti adauga elemente decorative, cum ar fi rame din lemn sau insertii din sticla. Astfel, vei transforma zona centralei intr-un punct de atractie al camerei.

Alege rafturi si spatii de depozitare

O ultima idee pe care ti-o prezentam ar fi sa integrezi centrala termica intr-o unitate de depozitare multifunctionala. Astfel, nu numai ca vei ascunde centrala, dar vei crea si spatiu suplimentar pentru depozitare. In cazul in care centrala este amplasata in bucatarie, spatiul suplimentar este binevenit.

Spre exemplu, poti opta pentru un sistem de rafturi care sa incadreze centrala. Lasa suficient spatiu in jurul centralei pentru ventilatie si acces. Rafturile pot fi folosite pentru a depozita diverse obiecte necesare in bucatarie. Pentru siguranta, alege materiale durabile, cum ar fi lemnul natur sau MDF-ul si asigura-te ca sunt tratate corespunzator pentru a rezista la caldura si umiditate.

Nu in ultimul rand, pentru a face unitatea de depozitare sa se integreze in camera, poti vopsi rafturile in culori care se potrivesc cu restul decorului. De asemenea, poti adauga usi glisante sau pliabile pentru a masca in totalitate centrala atunci cand nu ai nevoie de acces la ea.

Prin utilizarea rafturilor si spatiilor de depozitare, vei reusi sa ascunzi centrala termica intr-un mod functional si estetic, optimizand in acelasi timp spatiul disponibil.

Asadar, dupa cum poti vedea, exista numeroase solutii pentru a masca centrala termica, transformand-o dintr-un element inestetic intr-un punct de atractie al camerei. Fie ca alegi sa creezi un dulap personalizat, fie sa utilizezi panouri decorative sau sa folosesti rafturi si spatii de depozitare, vei reusi sa imbunatatesti aspectul locuintei tale si sa protejezi centrala in acelasi timp.

Sursa foto:Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!