Cum iti pregatesti balconul pentru sezonul rece

Pe masura ce vremea devine tot mai rece, incepem sa ne gandim la cum ne putem redecora sau reamenaja locuinta, astfel incat sa ne pregatim pentru sezonul de toamna-iarna. Cu toate acestea, multe persoane scapa din vedere faptul ca si balconul poate fi amenajat corespunzator, astfel incat sa te bucuri de el mai mult de cateva luni pe an. Cu pregatirea si decorul potrivite, poti beneficia in balconul tau de tot confortul.

Amenajare balcon

Mai ales toamna, cand vremea este inca blanda, poate fi inca foarte placut sa-ti bei cafeaua sau sa iei o gustare pe balcon. Daca vrei si tu sa te bucuri in continuare de balconul tau, iata cateva idei practice de amenajare.

Linoleumul natural - o solutie excelenta

Linoleumul pe care il gasesti acum pe piata nu are nimic in comun cu produsele utilizate acum 30 de ani. Este un material natural si ecologic, 100% biodegradabil, fabricat din ulei din seminte de in, creta, lemn, rasina de pin, iuta si diferite tipuri de pigmenti si reprezinta o pardoseala calda si confortabila. Materialul este foarte durabil si datorita compozitiei este si un excelent izolator fonic si termic. In plus, il gasesti intr-o gama larga de culori si modele. Acest articol are si calitati antibacteriene, antialergice si antistatice si se curata foarte usor, ceea ce este important in balcon.

Paturile - utile si decorative

Acopera-te cu patura moale si confortabila si iesi pe balcon pentru a savura cafeaua de dimineata. Daca stai la unul dintre etajele superioare, poti admira rasaritul si sa te bucuri de un inceput de zi excelent. Asadar, daca pe balcon ai o bancheta sau chiar niste scaune, nu ezita sa le decorezi cu cateva paturi calduroase. Tesaturile care contin si fibre naturale, din lana, de exemplu, sunt minunate pentru a te simti confortabil pe balcon. Daca ai o priza instalata pe balcon, poti tine la indemana chiar si o patura electrica.

Protectie

Persoanele care au balcoanele inchise cu ferestre termopan, de exemplu, petrec mai mult timp pe balcon, chiar si in sezonul rece. Daca nu este si cazul tau sau daca locuiesti intr-un complex imobiliar cu balcoane deschise, ai optiunea de a instala un panou antivant, care va elimina o mare parte din disconfort. O bariera din plexiglas atasata la balustrada te poate ajuta sa iti protejezi mobilierul si mentii o temperatura ceva mai ridicata pe balcon.

Luminite si lumanari

O atmosfera placuta si confortabila te poate determina sa petreci mai mult timp pe balcon in lunile reci ale toamnei si ale iernii. Pernele de plus, paturile si cateva lumanari pot crea un spatiu placut si intim pe care il vei adora. De asemenea, poti instala un set de luminite de exterior, care vor da o lumina difuza si placuta, perfecta pentru a te relaxa la finalul zilei.

Mai multa caldura

Un calorifer electric sau o aeroterma poate fi o solutie perfecta, daca vrei sa te folosesti de balcon in timpul iernii. Desi majoritatea apartamentelor cu balcoane deschise nu au niciun sistem de incalzire pentru balcon, un radiator electric sau chiar un incalzitor de tipul celor folosite si de terase poate fi solutia perfecta. Pentru a fi in perfecta siguranta, nu lasa niciodata un astfel de dispozitiv nesupravegheat si ai grija cum il pozitionezi in raport cu textilele de pe balcon.

Daca balconul reprezinta pentru tine un spatiu perfect pentru relaxare sau pentru mici pauze cand lucrezi de acasa, asigura-te ca te vei bucura de tot confortul, tinand cont de sfaturile de mai sus.

Sursa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!