Cum iti decorezi restaurantul sau cafeneaua intr-un buget accesibil

Ne place ideea de dragut si rentabil ca pret, iar cand infiintezi o afacere, precum un restaurant sau o cafenea, trebuie sa cauti intotdeauna cel mai bun pret pentru mobilier si alte decoratiuni.

Amenajare restarante si cafenele

Decorarea unui restaurant sau a unei cafenele cu un buget redus nu e treaba usoara, dar poate deveni, daca iei in calcul aspecte pe care ti le vom prezenta in cele ce urmeaza. Astfel ca, daca ai rezolvat treaba cu taxele si autorizatiile necesare deschiderii acestui tip de afacere, e timpul sa te gandesti la pasii de amenajare restaurant sau cafenea, dupa caz.

Cel mai important aspect atunci cand vine vorba de a sti cum sa decorezi un restaurant sau o cafenea cu un buget redus este sa definesti tema localului si stilul de mobilier, deoarece un mobiler rustic implica o cheltuiala diferita fata de un mobilier modern sau minimalist. Prin urmare, definirea obiectivului si cunoasterea bugetului sunt esentiale pentru a putea gestiona cat mai corect cheltuielile.

In conformitate cu investitia pe care vrei sa o faci, poti gasi cele mai bune materiale, mese, scaune, mobilier auxiliar - ieftine si de buna calitate. Evident, nu e lucru facil, intrucat este nevoie de o perioada lunga de cercetare, comparatii si teste, dar merita efortul tocmai in ideea de a gasi cele mai bune optiuni pentru afacerea ta. Primul sfat atunci cand decorezi un local cu buget redus este sa iei in considerare aspecte care, de multe ori, pot fi trecute cu vederea.

Foloseste-te de plante si verdeata pentru a decora

Plantele sunt intotdeauna un bun si ieftin element de decor interior. Nu este vorba de instalarea unei adevarate jungle in interior, ci doar de asezarea anumitor ghivece la intrare, in colturile localului, ghivece mici la ferestre sau cosuri cu ghivece pe pereti. Ele iti vor aduce prospetime si vor face din restaurantul sau din cafeneaua ta un spatiu confortabil pentru clienti.

Fii receptiv la arta locala

O modalitate ieftina si simpla este de a contacta artisti locali, mai putin cunoscuti, care isi vor imprumuta operele de arta pentru a le expune gratuit in incinta localului tau. Va fi, fara indoiala, o modalitate usoara pentru ei de a se face cunoscuti publicului, iar pentru tine, un mod foarte economic de a decora spatiul restaurantului sau al cafenelei.

La mana a doua? De ce nu?

Nu desconsidera mobilierul la mana a doua, deoarece, de multe ori, poti gasi adevarate bijuterii sau piese unice pentru bugetul tau redus. Viziteaza, deci, magazine specializate in piese antice, piete unde se scot la vanzare asemenea obiecte, anticariate. Poti gasi acolo acea canapea originala pe care sa o asezi la intrarea in local sau acele scaune retro pe care ti le-ai dorit intotdeauna pentru sala de mese si nu numai.

Primeste materiale de la furnizori

Furnizorii tai pot fi surse excelente pentru obiecte decorative. Negociaza cu ei sa-ti ofere mobiler auxiliar, tejghele, frigidere, la cel mai bun pret. Si uite cum localul tau se va umple cu mobilierul necesar in cel mai ieftin mod!

Decoreaza cu afise, imagini sau bannere

Da, sunt multe de facut cand vine vorba de amenajarea restaurantului sau amenajare cafenea! Dar retine ca folosind afise sau poze ca sa iti acoperi peretii localului poate fi mai ieftin decat pictarea sau utilizarea tapetului. Acopera macar un perete cu afise cu filme vechi sau discuri celebre, dand astfel un aer vintage spatiului tau!

Creeaza o ambianta cu iluminat ieftin

Lampile sunt, de obicei, scumpe si poate dificil de gasit pentru spatiul localului tau. Le poti inlocui insa cu succes cu acele ghirlande LED, care dau o ambianta placuta si sunt si mult mai ieftine.

Proiecteaza si creeaza propriul mobilier

Nu in ultimul rand, lasa-ti spiritul creativ sa iasa la lumina, proiectand tu singur/a piese de mobilier sau reutilizandu-le pe cele vechi intr-o maniera noua.

Asadar, amenajarea restaurantului sau a cafenelei tale cu buget redus nu mai este de-acum un secret, iar luand in considerare aceste sfaturi vei reduce, cu siguranta, din cheltuieli!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

PAT LEMN MASIV RAMELY, ALB, 160X200

Pret: 2149,00 LEI 1849,00 LEI

Casa si gradina - oferte

TABLOU CANVAS WILD POPPIES, 50x100 CM

Pret: 108,29 LEI 77,43 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!