Cum amenajezi biroul de acasa pe balcon - ce nu poate lipsi dintr-o astfel de camera

Iti doresti un birou cochet, amenajat chiar in casa, insa nu ai spatiu disponibil? Ce spui de un birou amenajat pe balcon? Chiar daca, in unele cazuri, balconul este foarte mic, iti garantam ca este suficient de incapator pentru a-ti desfasura activitatile in voie. In cele ce urmeaza, iti vom da cateva sfaturi de amenajare, mai exact, iti vom prezenta ce nu poate lipsi dintr-un birou amenajat pe balcon.

Amenajare birou pe balcon

Corpuri de iluminat moderne si elegante

Lumina influenteaza foarte mult starea de spirit a fiecaruia si productivitatea. Un birou amenajat pe balcon va beneficia de cea mai buna lumina, cea naturala. Insa, pentru zilele de iarna, cand se intuneca devreme si pentru momentele in care vrei sa lucrezi si seara, vei avea nevoie de o sursa de lumina excelenta.

Iti recomandam sa optezi pentru lumina neutra, care simuleaza cel mai bine lumina naturala. Astfel, vei observa ca productivitatea ta creste, iar ochii nu vor obosi usor. Indiferent daca lucrezi la computer, scrii sau citesti, ai nevoie de un corp de iluminat potrivit.

Din aceasta perspectiva, una dintre cele mai bune solutii spre care te poti orienta este o veioza, pozitionata direct pe birou. Avantajele unei astfel de veioze elegante si moderne sunt urmatoarele:

  • design estetic;
  • cap reglabil;
  • iluminat direct sau indirect;
  • brat articulat;
  • corp orientabil;
  • actionare tactila.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care sa alegi veioze elegante si moderne pentru biroul de acasa. In afara unuia sau mai multor corpuri de iluminat moderne, vei avea nevoie si de alte obiecte, pe care ti le vom prezenta in continuare.

Mobilier deosebit

Bineinteles, micul birou din balcon va fi construit in jurul mobilierului. Avand in vedere ca, de obicei, balcoanele nu au suprafete mari, este recomandat sa alegi mobilier care sa insufleteasca locul. Provoaca-ti creativitatea si gandeste-te cum vrei sa arate mica ta oaza de lucru. Iti doresti un birou anost, intr-o culoare neutra, care nu te imbie sa incepi ziua de lucru, sau vrei un birou intr-o culoare deosebita sau cu un design unic?

Recomandarea noastra este sa optezi pentru mobilier facut la comanda. Astfel, te vei putea bucura de un birou care se va potrivi perfect in balconul tau, ca dimensiuni. Sertarele sunt si ele foarte importante, pentru a pastra langa tine toate obiectele de care ai nevoie in timpul programului de lucru.

In cazul in care spatiul este prea ingust si este imposibila alegerea unui birou cu sertare in lateral, poti opta pentru un birou putin mai inalt, cu un sertar asezat exact sub tablie.

Scaunul este si el extrem de important, avand in vedere ca vei petrece un anumit numar de ore pe zi la birou. Poti opta pentru un scaun clasic sau pentru unul cu roti, insa, indiferent de tipul acestuia, te sfatuim sa pui pe primul loc confortul si suportul oferit coloanei.

Tot in categoria de mobilier trebuie sa mentionam si rafturile pe care le poti plasa in balcon, inclusiv deasupra biroului. Pe ele poti pune diverse decoratiuni care sa infrumuseteze locul, carti, daca vrei sa transformi balconul si in spatiu de citit, sau plante, pentru a te inveseli.

Plante si flori

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam nelipsitele plante si flori din balcon. Chiar daca vei transforma balconul in birou, nu inseamna ca trebuie sa renunti la o mica oaza de verdeata. Nu doar ca te vei bucura la vederea acestora, dar vei avea si aer proaspat, iar daca vorbim despre flori, si parfum natural.

Plantele si florile fac casa buna cu biroul, asa ca nu te teme sa iti infrumusetezi balconul transformat. Poti alege flori de diverse dimensiuni, pe care sa le pui pe polite, chiar si deasupra biroului sau chiar pe acesta, daca ai suficient spatiu. Astfel, din cand in cand, iti vei putea clati privirea cu frumusetea naturii.

Speram ca aceste sfaturi ti-au fost de folos in amenajarea biroului pe balcon.

Sursa foto: Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

SOBA LEMNE MBS HIT ROSU

Pret: 1323,01 LEI 1050,01 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!