Cum alegi cele mai bune comode pentru casa ta

Echipament foarte util si practic pentru depozitarea multor lucruri (haine, jucarii etc.), comoda este acum disponibila in multe modele pentru a-i permite sa se adapteze la toate stilurile si aproape toate incaperile din casa unde poate fi instalata (de obicei in dormitor). Fiind o unitate de depozitare esentiala, comoda nu se demodeaza niciodata.

Comode casa

Acest tip de dulap poarta numele potrivit, deoarece este foarte practic de depozitat, pastrand hainele, lenjeria de pat, documentele sau accesoriile la indemana. Daca solutia ta de depozitare este o comoda, atunci iata cateva sfaturi despre cum sa faci o alegere buna.

Comoda: o piesa de mobilier atat de design, cat si practica

Designul practic, spre deosebire de o garderoba, necesita plierea hainelor depozitate in acesta. Acesta este si motivul pentru care, cel mai adesea, se monteaza in dormitor. Comoda este piesa de mobilier perfecta pentru depozitarea lenjeriei personale, a pijamalelor sau a lenjeriei de pat. In plus, comoda are avantajul ca nu ocupa prea mult spatiu pe inaltime, ceea ce ne ofera mai multa libertate de amenajare.

In ceea ce priveste sifonierul in stil vechi sau rustic, ai putea instala o oglinda (in cadru simplu sau lucrata la comanda) pe raftul superior al comodei. Pentru a crea un dressing, este de preferat o oglinda mare, care va avea avantajul de a mari camera. Pentru un efect mai confortabil, opteaza pentru o oglinda mica in picioare. Cateva cutii frumoase, un terariu si o vaza plina cu flori proaspete vor fi suficiente pentru a oferi comodei tale un aspect cald si primitor.

Comoda schimba aspectul camerei

Comoda este unul dintre elementele esentiale pentru dormitor. Desi poate depozita o cantitate mare de imbracaminte si lenjerie de pat, este si o adevarata piesa de mobilier decorativa. Cel mai adesea, producatorii ofera comode cu sertare mai inguste in partea de sus si sertare mari in partea de jos.

Pentru a moderniza aceasta piesa de mobilier atemporala si esentiala, exista acum comode care combina rafturi deschise la primul nivel, depasind doua, trei sertare. Rafturile pot fi decorate optional cu cosuri sau cutii decorative pentru a organiza lucrurile de depozitat, dar si pentru a evita ca acestea sa adune praf.

Pentru comodele mai moderne, de exemplu din lemn lacuit, sau inspirate din stiluri industriale sau vintage, decorul este potrivit. O lampa de podea si cateva carti sau reviste una peste alta vor da o eleganta rafinata interiorului tau, intr-un stil foarte "fara efort" de care ne indragostim mereu.

Modele de comode in functie de preferintele tale:

Multe modele de comode au invadat acum piata si ofera viitorilor cumparatori o alegere destul de larga. Pe langa distinctia dintre o comoda pentru copii si o comoda pentru adulti, comoda poate fi clasificata dupa trei modele principale care difera in functie de modalitatea de deschidere:

Comoda glisanta: asa cum sugereaza cu usurinta si numele, acest prim model de comoda ofera o deschidere prin glisarea sertarelor. Practica pentru ascunderea lucrurilor in interior, inaltimea acestor sertare este uneori un dezavantaj pentru cei care doresc sa depoziteze un volum mare de lucruri.

Comoda cu usi: mereu cu scopul de a ascunde continutul comodei, acest al doilea model poate gazdui volume mai mari, dar necesita mai mult spatiu in fata pentru a putea deschide usile.

Comoda cu rafturi: fara sistem de inchidere, economiseste spatiu oferind acces direct la obiectele depozitate acolo. Cu toate acestea, necesita o depozitare buna pentru a evita un efect vizual dezordonat.

De ce criterii sa tii cont in alegerea comodei pentru casa ta

Stil: monocrom, cu modele sau desene pentru copii, cu un design mai mult sau mai putin excentric, stilul comodei tale este unul dintre primele criterii de alegere. Alege o comoda care sa corespunda propriilor criterii estetice tinand cont de doua lucruri: armonizarea cu decorul general al camerei si evolutia rapida a gusturilor, mai ales daca este vorba de o comoda pentru copil.

Materiale: Comodele moderne sunt in general realizate din lemn, plastic sau placaj. Retine ca lemnul este mai puternic si garanteaza o durata de viata mai lunga, spre deosebire de placaj care se poate deteriora foarte repede.

Siguranta: pentru o comoda pentru copii este necesar sa alegi un model care acopera maximul de siguranta si sa eviti comodele cu margini ascutite.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

STICKER DECORATIV LIVE LAUGH LOVE

Pret: 189,00 LEI 85,00 LEI

Casa si gradina - oferte

OGLINDA DECORATIVA VIOARA EA-11

Pret: 107,99 LEI 80,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!