Cum alegem corect cea mai buna saltea de pat

Somnul este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand vrem sa avem o viata sanatoasa. Pe langa activitatea zilnica, mersul pe jos sau alimentatia, somnul are importanta lui atunci cand vrem sa traim sanatos.

Cea mai buna saltea de pat

Calitatea somnului reiese din comportamentul nostru pe care il avem in timpul somnului si este de cele mai multe ori influentat de calitatea saltelei de pat.

Cea mai buna saltea de pat iti poate oferi un somn linistitor, fara sa iti oboseasca spatele si sa iti cauzeze dureri. Calitatea somnului influenteaza direct starea de sanatate si dispozitia pentru a doua zi. Dupa un somn odihnitor cu siguranta ca avem vlaga si putem sa pornim cu energie maxima pentru a realiza ceva, insa fara o odihna buna nu vom putea face mai nimic.

Asadar, stiind ca somnul este foarte important pentru sanatatea noastra si pentru buna-dispozitie, trebuie sa stim cum alegem cea mai buna saltea de pat pentru a avea un somn bun.

Pentru a face o alegere potrivita, putem citi aici care sunt cele mai bune recomandari pentru produse generale, inainte de a le cumpara, sau detaliem mai jos cateva caracteristici pe care trebuie sa le luati in considerare.

Cele mai cautate saltele de pat sunt cele cu spuma cu memorie. Aceste saltele ne ofera un confort aparte in momentul odihnei. Materialul de la suprafata se muleaza perfect pe coloana vertebrala si astfel corpul nostru sta perfect drept. Pentru cei care dorm pe spate, cea mai buna varianta este salteaua de pat cu spuma cu memorie. Pe langa pozitia pe care o are corpul nostru pe o astfel de saltea, trebuie mentionat faptul ca greutatea corpului este distribuita in mod uniform. Astfel, nu ne vom trezi cu dureri de gat sau dureri lombare.

Salteaua din latex reprezinta si ea o optiune buna, mai ales pentru persoanele care prefera sa doarma pe burta. Latexul din compozitia saltelei o lasa sa respire, astfel fiind foarte aerisita. Este un material elastic, foarte rezistent ce se muleaza foarte bine pe corpul nostru si, in acelasi timp are proprietati anti-alergice.

Cea mai buna saltea este ceva relativ, pentru ca salteaua poate remedia anumite probleme ale organismului. O saltea buna pentru mine, care sa fie ferma, tare, poate sa nu fie buna pentru tine, care ai nevoie de o saltea moale si sa aiba caracteristici antibacteriene, de exemplu.

Pentru cei care au probleme cu coloana vertebrala este recomandat sa se orienteze catre o saltea ortopedica, care sa le ofere protectie in timpul somnului.

Sfatul meu este sa evitati cumpararea unor saltele care nu au o prezentare completa, iar materialele folosite nu sunt de cea mai buna calitate. Daca vrei sa alegi o saltea de pat buna si ieftina trebuie sa orientezi la o calitate medie si sa prinzi promotiile online ale magazinelor. Ideal este sa gasesti un raport calitate-pret corect, sa nu aiba caracteristici care sa nu te ajute in oferirea unui somn odihnitor si sa aiba dimensiunea potrivita.

Datorita calitatilor excelente pe care le pot avea cele mai bune saltele de pat, nu mai exista diferente majore intre o saltea de pat cu arcuri si una fara arcuri. Diferente sunt intre saltele de pat cu arcuri normale si cele cu arcuri individuale. La aceste tipuri de saltele se vad mici diferente, mai ales daca utilizatorul are o greutate mai mare.

Indicat este ca saltelele de pat sa fie folosite pe un pat cu o somiera de lemn. Se aseaza foarte bine iar somiera lasa salteaua sa respire in totalitate.

In mare parte, pretul pentru o saltea de pat este influentat si de dimensiunea acesteia. Cu cat este mai mare, cu atat si pretul este mai mare. Dimensiunea unei saltele de pat poate diferi atat pe lungime si latime, cat si pe inaltime. Un aspect foarte important, pe care multi il ignora la inceput este inaltimea unei saltele de pat. Trebuie sa se potriveasca perfect in cadrul patului, pentru a nu iesi prea mult in afara lui, sau, din contra, pentru a nu fi prea subtire si astfel sa ne putem lovi de cadrul patului.

Viata unei saltele de pat difera de la un model la altul. Ca o medie, o saltea de pat ofera calitate somnului in primii 5 ani de folosire. Dupa aceasta perioada isi poate pierde din proprietati si astfel nu mai ofera aceeasi calitate somnului. Si specialistii recomanda sa nu folosim mai mult de 10 ani o saltea, tocmai din motive medicale.

O saltea veche poate cauza probleme dermatologice sau respiratorii. In toata aceasta perioada de maxim 10 ani, salteaua poate acumula bacterii, microbi si multe micro-organisme care pot cauza boli respiratorii sau alergii.

Cauta online cel mai bun raport calitate-pret si alege cea mai buna saltea de pat pentru a avea o viata linistita si un somn pe masura.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

LUSTRA RABALUX VERONICA NEGRU-ALAMA

Pret: 499,99 LEI 331,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!