Cele mai de pret 5 sfaturi atunci cand vrei sa ai casa ta

Tocmai ai cumparat un teren pe care vrei sa ridici o casa sau detineai deja terenul? Felicitari! Primul pas spre indeplinirea visului de a-ti crea un cuib al tau, s-a incheiat. Urmeaza acum partea palpitanta, in care simtul tau estetic si nevoia de a-ti asigura confortul, vor iesi la suprafata, pornind uneori o mica revolta pentru ca, nu-i asa, este greu cateodata sa gasesti un echilibru intre a arata bine si a te simti bine.

Sfaturi pentru construirea unei case

Acest lucru este valabil si pentru caminul in care traiesti, nu doar in ceea ce priveste hainele pe care le porti.

Ce trebuie sa ai in vedere pentru a lua deciziile care sa te avantajeze?

Sunt cateva lucruri la care este de preferat sa te gandesti inainte de a demara construirea unei case, in primul rand pentru a-ti organiza bugetul, dar si pentru a-ti gestiona eficient timpul alocat proiectului.

In cele ce urmeaza, sunt enumerate cele mai importante cinci aspecte, la care poate nu te-ai fi gandit din prima sau pe care nu ti le spun chiar toti cei care mai dau sfaturi:

1. Asigura-te ca, inainte de inceperea lucrarilor, detii toate documentele si autorizatiile necesare. Chiar daca ai delegat aceasta sarcina unei firme sau unei persoane care, contra cost, presteaza astfel de servicii, este intotdeauna recomandata o verificare temeinica din partea proprietarului, mai ales ca informatiile pot fi la un click distanta. De cele mai multe ori, nu lipsa de informatii te determina sa lasi partea birocratica in mana altor persoane, ci lipsa timpului.

2. Organizeaza totul in functie de momentul in care vei avea functional sistemul ce iti pune la dispozitie sursa primordiala care intretine viata, dar care este si principalul ingredient in prepararea materialelor de constructii: apa. Prin urmare, primul lucru ce se recomanda a se demara, este constituirea unui sistem de alimentare cu apa, care poate fi bazat pe pompe de apa si hidrofoare, in functie de nevoile fiecarei gospodarii. Pentru a-ti face o idee cu privire la aceste echipamente, pe site-ul shop-einstal.ro, vei gasi o gama larga de astfel de produse.

3. Oricat de mari ai proiectat incaperil, este stiut faptul ca, odata cu trecerea timpului, spatiul pare sa se micsoreze. Nu este o iluzie, ci mai degraba o realitate in conditiile in care vei cumpara fel de fel de produse, unele alimentare, altele de uz casnic, ori care tin de hobby-urile pe care le ai sau le vei descoperi pe parcursul vietii. Pentru a nu inghesui lucrurile prin locuri in care nu ar avea ce cauta sau pentru a impiedica practica deja cunoscuta, in care garajul devine depozit sau camara, gandeste-te la un spatiu special proiectat in casa ta, unde sa gasesti tot si toate sa fie la locul lor.

4. Alege-ti mobila si pardoseala, astfel incat sa le poti intretine cu minim de efort. Culorile inchise si finisajul lucios pot arata foarte bine, insa curatarea lor necesita o atentie sporita. Mai mult decat atat, pe astfel de materiale, orice urma se face numaidecat vizibila, iar praful... ei bine, el va fi primul lucru observat, pentru ca exista peste tot. Important este sa cauti modalitati prin care sa nu il scoti si in evidenta intre zilele de curatenie.

5. Cauta sa pozitionezi geamul din bucatarie, in dreptul chiuvetei, astfel, spalatul vaselor ar putea deveni momentul tau de meditatie, in care poti privi natura si te poti incarca de la aceasta cu calmitate si creativitate.

Prin urmare, construirea unei case nu trebuie sa iti dea batai de cap, atunci cand tii cont de cateva sfaturi utile.

Sursa foto: unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

FOTOTAPET AUTUMN FOREST

Pret: 229,00 LEI 126,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!