Care sunt cele mai cunoscute tipuri de gard la care poti apela pentru noua ta curte

Poate te-ai saturat de viata agitata din metropolele urbane si iti doresti sa te muti intr-un loc linistit, poate ai iesit la pensie si vrei sa-ti cumperi o casa intr-o suburbie, aproape de copii sau pur si simplu te-ai hotarat intr-o dimineata ca a venit timpul sa-ti renovezi curtea si gradina. Indiferent de motivul pentru care ai ales sa te muti la casa sau sa-ti renovezi curtea, trebuie sa stii care sunt variantele la care poti apela atunci cand iei hotararea de a-ti construi unul dintre cele mai importante elemente ale unei gospodarii: vestitul gard ce inconjoara proprietatea ta.

Tipuri de gard

Pe langa proprietatea de a delimita vizibil proprietatea ta de a vecinului tau, gardurile au ca scop si protejarea bunurilor dintr-o curte astfel incat hotii sau vandalii sa nu poata avea acces la bunurile aflate in curtea ta. Pentru asta ai nevoie de un gard masiv si impunator.

Iata care sunt cele mai cunoscute tipuri de gard la care poti apela pentru curtea ta!

1. Gard din plasa bordurata sau gabioane

Acest tip de gard este destul de usor de realizat si, datorita caracterului rustic, acesta ofera un efect extrem de interesant curtii tale, atat din exterior cat si din interior. Gardurile din plasa bordurata sau din gabioane sunt extrem de usor de intretinut deoarece acestea sunt alcatuite dintr-o plasa metalica (numita si panou bordurat) care poate fi umpluta la interior cu diferite elemente organice ca piatra, pamant, lemn sau nisip. Daca iti doresti un efect mai interesant pentru gardul tau din plasa bordurata, poti apela la umplere cu caramida sparta sau cu piatra albastru-cenusiu pentru gard de la Rotanis, ambele variante fiind extrem de convenabile. Daca iti doresti si elemente naturale, poti integra in designul gardului tau plante agatatoare si liane.

2. Gard cu panouri din fier forjat

Un alt tip de gard extrem de popular in tara noastra la care poti apela cu incredere datorita rezistentei lui extrem de durabile este gardul format din panouri din fier forjat. Acest gard este putin mai scump ca cel anterior datorita costului mai mare a fierului forjat si costului de prelucrare, insa, este considerat ca facand parte din categoria gardurilor clasice. Din acest motiv un gard din fier forjat iti va oferi o senzatie extrem de placuta de confort si siguranta.

3. Gard WPC

Sau gardul din lemn compozit este un tip de gard relativ nou pe piata din tara noastra, insa, este unul dintre cele mai usor de intretinut, durabile si moderne tipuri de garduri la care poti apela pentru gradina ta. Cu o rezistenta extrem de mare la soare si umiditate, acest tip de gard din lemn nu trebuie nici lacuit si nici vopsit pentru a-si ridica gradul de protectie.

4. Gard din bambus

Acest tip de gard este indicat a fi folosit mai ales la delimitarile interioare ale curtii tale deoarece nu este chiar cel mai impunator gard si poate fi doborat relativ usor. Insa ca aspect si stare, gardul din bambus este unul dintre cele mai linistitoare si mai frumoase garduri la care poti apela pentru curtea ta.

Asadar, daca te gandesti sa-ti refaci gardul sau pur si simplu ai nevoie de cateva variante noi de gard pentru viitoarea ta curte, trebuie sa stii ca gardurile din plasa bordurata si fier forjat sunt recunoscute pentru durabilitate si rezistenta iar gardurile din lemn si cele din bambus iti pot face curtea sa para o oaza de liniste si calm.

sursa foto: unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!