Tot ce trebuie sa stii despre montarea tapetului decorativ

Stiai ca una dintre cele mai mari greseli comise in amenajarea peretilor este lipsa informarii? Tapetul decorativ este o optiune definita de creativitate si bun gust. Insa, de cele mai multe ori, majoritatea nu acorda suficienta atentie tuturor specificatiilor tehnice pe care le prezinta.

Montarea tapetului decorativ

Tocmai de aceea, rezultatele finale nu se ridica la nivelul asteptarilor. Iata tot ce trebuie sa stii despre montarea unui tapet decorativ:

  • Unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de procesul de montare al tapetului este tipul de adeziv folosit. Cu ajutorul sau este facilitata fixarea pe pereti. Tocmai de aceea, este recomandat sa iei in calcul doar acele optiuni care iti ofera garantia reusitei. In caz contrar, se vor acumula cantitati de praf si umezeala care vor duce la aparitia mucegaiului sau zonelor inestetice.
  • Suprafata pe care va fi inserat tapetul trebuie masurata cu grija. Dimensiunile tapetului ar trebui adaptate in functie de pozitionarea ferestrelor, usilor sau diverselor accesorii prezente in zona peretilor. Intr-un asemenea mod, vei evita cu succes surplusul de material.
  • Ai grija la specificitatea camerelor. Montarea tapetului in baie sau bucatarie poate deveni o misiune mult prea grea, chiar si pentru cei mai indemanatici. Aburii care apar in timpul realizarii mancarii, dar si umiditatea mult prea mare sunt principalele obstacole in ceea ce priveste inserarea tapetului. Razele ultraviolete dauneaza, de asemenea, rezultatului final. AI grija, asadar, sa nu expui foarte mult tapetul la soare si sa ii asiguri un mediu sigur si uscat.
  • Inainte de inserare, peretele ar trebui curatat cu atentie pentru a garanta o rezistenta eficienta. Denivelarile sau fisurile ar trebui reparate, de asemenea, pentru a nu crea disconfort in momentul lipirii tapetului.
  • Ai grija sa pregatesti din timp instrumentele care iti vor fi de folos in procesul de fixare a tapetului. Printre ustensilele care nu pot lipsi se numara: buretele, bidineaua, spaclul sau ruleta. De asemenea, calitatea este inca un aspect de care ar trebui sa tii cont. Alege doar acele optiuni care integreaza functii moderne, menite sa iti usureze semnificativ munca.
  • De cele mai multe ori, culorile si texturile complexe implica mai multa concentrare. Fiecare fasie ar trebui atasata cu precizie pentru a nu dezechilibra efectul vizual creat. Tocmai de aceea, e nevoie de ajutorul unor profesionisti in domeniu. Ia in considerare inainte de toate experienta pe care au acumulat-o de-a lungul timpului si portofoliul profesional. De asemenea, succesul este influentat si de calitatea pe care o prezinta tapetul decorativ. Variantele profesionale iti ofera o rezistenta de peste 10 ani. La Zen Interior este unul dintre producatorii care iti pune la dispozitie numeroase optiuni de tapet decorativ, care imbina armonios functionalitatea si excelenta.

Procesul montarii tapetului decorativ va fi simplificat semnificativ daca urmezi cu atentie sfaturile de mai sus. Nimic nu se compara cu expertiza profesionistilor si cu proprietatile ingenioase pe care le prezinta variantele calitative.

Mizeaza intotdeauna pe alegeri inspirate si bucura-te de avantajele numeroase pe care le prezinta tapetul decorativ!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!