Ce stil de bucatarie ti se potriveste?

Bucataria este "sufletul" casei, locul in care nu doar gatesti sau mananci, ci si in care socializezi cu prietenii si petreci timp de calitate alaturi de familie. Stilul pe care il alegi pentru amenajarea bucatariei este esential pentru ca tu si cei dragi sa va simtiti confortabil in acest spatiu avand totodata la indemana toate cele necesare gatitului. In acest articol poti gasi informatii utile pentru a afla ce stil de bucatarie ti se potriveste.

Mobila bucatarie Silvarom

Inainte de orice, fa-ti "temele"

Inainte de a decide ce stil va avea bucataria ta, realizeaza o diagrama in care sa notezi pozitionarea elementelor principale din aceasta incapere: chiuveta, usa si ferestrele, conductele de apa, prizele electrice etc.

Masoara cu atentie dimensiunile spatiului - lungime, latime, inaltime si adauga-le in diagrama ta. Dimensiunile bucatariei si felul in care sunt pozitionate elementele mentionate sunt in stransa legatura cu stilul bucatariei tale, pentru ca exista stiluri care pot fi amenajate doar in spatii generoase, la fel cum exista si stiluri care se preteaza unor bucatarii de dimensiuni mai reduse. In plus, acestea dicteaza si dimensiunile mobilei de bucatarie, din moment ce nu vei putea amplasa piese voluminoase de mobilier intr-un spatiu mic.

Ce stil de bucatarie ti se potriveste?

1. Bucataria rustic

Bucatariile rustice, numite adeseori si de inspiratie "country" sunt potrivite spatiilor generoase si sunt caracterizate de mobilier bogat, din lemn masiv, cu rafturi la vedere si dulapuri incapatoare.

Daca iubesti natura, acest stil este potrivit pentru tine din moment ce pattern-urile sale sunt inspirate de natura. Cel mai adesea mobila are tonalitati inchise, iar masa de bucatarie este mare, avand cel putin 4 locuri pentru a gazdui intreaga familie.

2. Bucataria in stil minimalist

Acest stil de amenajare se preteaza oricarei tipologii de spatiu si este preferat de multi clienti care locuiesc la bloc. Stilul minimalist implica mobilier cu aspect simplu si forme geometrice, este lipsit de elemente decorative, dar are blaturi generoase, neaglomerate pentru a crea senzatia de spatiu aerisit. Fronturile mobilei sunt de obicei lucioase si monocolore. O masa cu scaune confectionate din metal sau dintr-un material sintetic confera bucatariei simplitatea si functionalitatea specifice acestui stil.

3. Bucataria de inspiratie "vintage"

Mobila dintr-o bucatarie vintage este cel mai adesea produsa din lemn masiv, are finisaje elegante si ornamente deosebite, executate manual. Atentia la detalii este principala caracteristica a acestui stil de amenajare, de multe ori picioarele mesei sau laturile dulapurilor fiind sculptate delicat. Culorile mobilei sunt de obicei tonalitati deschise sau pastel - verde menta, roz sau galben vanilie.

Stilul vintage se adreseaza celor care doresc o atmosfera de tihna si rafinament in bucatarie, care sa transmita o stare de bine. Chiar daca este uneori mai scumpa, poti gasi mobila de bucatarie in rate care sa se incadreze perfect in stilul vintage ales de tine.

4. Bucataria in stil eclectic

Daca esti non-conformist si nu vrei ca bucataria ta sa se limiteze la un singur stil de amenajare, poti alege stilul eclectic. Acesta imbina armonios traditionalul cu modernul, reprezentand o fuziune intre perioade, stiluri, culori si texturi diferite. Mobila poate proveni din perioade diferite. O mobila veche de pe timpul bunicii de exemplu arata cu totul deosebit, prin constrast, alaturi de gadget-uri hi-tech.

Dulapurile si suprafetele de lucru in culori contrastante, blaturile din lemn si piatra, rafturile plutitoare sunt cateva dintre elementele mobilei de bucatarie in stil eclectic, potrivita atat pentru spatiile generoase, cat si pentru bucatariile mici de apartament.

5. Bucataria moderna

Daca ai un stil de viata activ si nu petreci foarte mult timp acasa, bucataria moderna este alegerea potrivita pentru tine. Stilul modern de amenajare este caracterizat de simplitate si amplasarea la indemana a uneltelor esentiale pentru gatit.

Scaunele si coltarele ocupa un loc important in acest tip de bucatarie pentru a gazdui intreaga familie. De multe ori, mobila este confectionata din aceleasi texturi si se incadreaza in aceeasi paleta cromatica, cu variatii de unu-doua tonuri. Etajerele si rafturile suplimentare sunt alte caracteristici ale acestui stil adoptat de multi dintre cei care isi doresc in primul rand confort si functionalitate in bucatarie.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!