Ai o casa de vacanta? Iata ce nu trebuie sa iti lipseasca!

Daca ti-ai construit deja casa de vacanta, afla ca investitiile nu se opresc aici. Pentru a avea parte de cea mai buna experienta si de cele mai frumoase concedii, exista unele lucruri ce nu trebuie sa iti lipseasca.

Casa de vacanta

Iata 6 aspecte pe care sa le iei in considerare daca ai o casa de vacanta:

Sistemul de supraveghere

Cate zile dintr-un an petreci la casa de vacanta? Stii ce se intampla acolo in restul timpului? Pentru a sta fara griji si a fi la curent cu "tot ce misca" pe proprietatea ta, instaleaza-ti cateva camere de supraveghere. Exista multe sisteme foarte performante care asigura control remote. O casa de vacanta este o investitie importanta, iar lipsa unui sistem de supraveghere iti poate cauza daune considerabile.

Panourile fotovoltaice

Deseori casele de vacanta se construiesc in zone izolate, din dorinta de a avea cat mai multa liniste. Exista insa si un dezavantaj, acela ca uneori se intampla ca in zona respectiva sa nu existe curent electric sau canalizare. Acesta este unul dintre motivele pentru care panourile solare fotovoltaice pentru casa sunt un "must". Cu ajutorul lor vei avea o casa independenta din punct de vedere energetic. Mai mult decat atat, ele sunt extrem de folositoare chiar si atunci cand ai acces la reteaua locala de energie si apa calda, deoarece te vor ajuta sa reduci considerabil facturile. Le poti comanda de pe Magnetcenter.ro si nu va fi nevoie sa scoti sume extraordinar de mari din buzunar.

Camera de familie

Concediile sunt un prilej bun de a te reconecta cu cei dragi, iar o casa de vacanta constituie cadrul perfect in care sa faci asta. Ai nevoie de un spatiu comun, in care sa ii aduni pe toti si sa va bucurati impreuna de momentele de relaxare. O camera de familie trebuie sa fie echipata cu boardgames, filme, carti si alte lucruri ce va vor ajuta la activitatile de grup. De asemenea, este de ajutor sa iti construiesti un semineu, deoarece el va crea o atmosfera intima si de familie, apropiindu-va.

Trusa de prim ajutor

In orice locuinta, la fel ca in masina, este nevoie de o trusa de prim ajutor. Acest lucru este valabil si pentru casa de vacanta, mai ales daca este situata departe de un spital. Masurile de preventie sunt necesare mai ales in cazul in care iti petreci vacanta alaturi de copii sau persoane in varsta, acestia fiind mai vulnerabili.

Articole pentru intretinerea casei si a gradinii

Pe parcusul sederii, ai grija ca totul sa fie in cea mai buna conditie, pentru a te putea bucura de potentialul maxim al casei tale de vacanta. Pentru asta, vei avea nevoie de cateva articole precum o masina de tuns iarba, un furtun, trusa de suruburi, etc. De asemenea, asigura-te ca proprietatea ta nu este avariata si ca de la ultima vacanta pana cand decizi sa petreci din nou cateva zile acolo, nu s-au produs defectiuni care sa te puna in pericol. Ocupa-te din timp de toate reparatiile necesare.

Rezerve de hrana si apa

Deoarece in majoritatea cazurilor casele de vacanta sunt la o distanta destul de mare de orase, implicit de magazine de orice fel, este bine sa ai in permanenta in debara rezerve de hrana si apa potabila. Nu exagera insa cu proviziile si alege alimente cu un termen mare de valabilitate, pe care le poti depozita fara sa risti ca o sa se strice. O alta varianta o reprezinta un sistem de filtrare a apei, cum ar fi cel cu osmoza inversa, care te scapa de caratul sticlelor.

Asadar, daca ai o casa de vacanta, nu uita sa iti instalezi un sistem de supraveghere si panouri fotovoltaice si sa te echipezi cu trusa de prim ajutor si articole ce te vor ajuta sa repari posibilele defectiuni. De asemenea, nu uita de proviziile de mancare si apa potabila.

Sursa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

STICKER DECORATIV MAGNOLIE

Pret: 150,00 LEI 59,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!