Care sunt avantajele parchetului laminat pentru casa ta

Daca esti pe cale sa iti schimbi locuinta sau doresti sa aduci un aer proaspat acasa si sa investesti in amenajari de calitate, este important sa iei in considerare nu doar aspectul final pe care doresti sa il obtii, ci si calitatea si functionalitatea produselor pe care le alegi.

Culori parchet laminat

Pardoseala este una dintre cele mai importante investitii intr-o locuinta, mai ales daca iti doresti materiale de cea mai buna calitate, care sa iti asigure durabilitate si rezistenta.

Parchetul laminat este una dintre cele mai populare alegeri, datorita numeroaselor avantaje: este ideal pentru zonele cu trafic intens, poate fi montat rapid si este usor de intretinut, cu produse speciale si asigura o buna izolatie termica.

De ce sa alegi parchetul laminat

Parchetul, mai ales cel laminat, are numeroase beneficii, pe langa aspectul deosebit pe care il ofera oricarei locuinte:

  • ai la dispozitie numeroase modele si o varietate de culori si stiluri din care poti alege exact ce se potriveste casei tale;
  • parchetul laminat este realizat din materiale de calitate si rezistente, astfel incat placile nu se deterioreaza atat de repede in timp;
  • este potrivit pentru zonele cu trafic intens, datorita durabilitatii placilor;
  • poti personaliza si adapta usor spatiul pentru a se potrivi stilului si nevoilor tale;
  • majoritatea placilor de parchet laminat au un sistem simplu de prindere, asa ca se pot monta usor, fara a fi nevoie de ajutorul unui specialist;
  • daca doresti sa schimbi aspectul camerei, placile sunt usor de demontat, fara a strica suprafata de dedesubt.

Parchetul este o investitie de durata, o solutie rezistenta pentru pardoseala ta si poti alege orice model pentru a se potrivi cu restul designului din casa.

Daca doresti sa creezi un contrast intre pereti si podea, gandeste-te la culori opuse, insa ai grija ca efectul final sa nu fie unul fortat, ci sa creeze senzatia unui spatiu natural, cu finisaje in perfecta armonie. Montarea parchetului este o lucrare de amploare si o investitie destul de costisitoare, asa ca este recomandat sa faci lucrurile bine de prima data, ca apoi doar sa te ocupi de intretinerea placilor.

Cum intretii parchetul din locuinta

Daca doresti ca pardoseala sa aiba un aspect ca nou pentru cat mai mult timp, fie ca este vorba despre parchet laminat sau lemn masiv, este recomandat sa il ingrijesti cu produse corespunzatoare.

Foloseste doar detergenti speciali pentru parchet, care curata eficient praful si murdaria acumulate. Produsele pentru parchet sunt special create pentru a nu fi agresive pentru acest tip de suprafata si pentru a nu deteriora finisajele. Alege acele produse care nu vor da in timp un aspect mat, ci vor mentine parchetul lucios.

Pentru curatarea zilnica, este recomandat sa folosesti o cantitate mica de apa si un mop din microfibre. De asemenea, evita dispozitivele care folosesc aburi la temperaturi inalte si pot deteriora suprafata lemnului sau parchetul laminat.

Parchetul este un element de decor care te ajuta sa creezi exact aspectul pe care il doresti in casa, iar calitatea este cel mai important criteriu de alegere. Disponibile intr-o gama larga de dimensiuni, stiluri si materiale, placile de parchet laminat vor rezista in timp daca sunt alese cu grija si daca sunt montate corespunzator.

Sursa foto: Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

SOBA FONTA CU LEMNE BLIST OGANJ LM GRI

Pret: 1130,50 LEI 775,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!