Cand este bine sa incepi pregatirile pentru Craciun

Momentul in care incepi, oficial, pregatirile de Craciun variaza in functie de cat de mult iubesti aceasta sarbatoare. Unii spun ca planul pentru Craciun incepe exact a doua zi dupa, altii o fac in momentul in care apar primele decoratiuni in magazine sau dupa ce vad primele reclame dedicate. Pentru toti, avem cateva idei care vor mobiliza si vor contribui la buna organizare a viitorului Craciun care, asa cum ti-ai propus anul trecut, trebuie sa fie cel mai frumos.

Pregatiri Craciun

Decoratiuni noi

Craciunul scoate la lumina copilul din noi. Probabil ca aceasta este explicatia pentru care tot ceea ce are legatura cu aceasta mare, colorata, vesela si frumoasa sarbatoare are un efect magnetic asupra fiecaruia dintre noi. Decoratiunile, indiferent de tipul lor, sunt irezistibile, pentru cei indragostiti de Craciun, dar nu doar pentru ei.

Colectiile noi de globuri sunt cele care te vor inspira pentru a stabili stilul de amenajare pe care-l vei adopta de Craciun. Completeaza seturile pe care deja le ai cu cel putin unul nou, astfel incat bradul de anul acesta sa fie diferit de cel din anii trecuti. Alege decoratiunile si globurile noi pentru brad astfel incat, folosind si ceea ce deja ai, sa realizezi un aranjament cu totul nou. Sau inspirandu-te de la culoarea si forma celor noi, utilizeaza-le si pe cele din anii trecuti pentru a impodobi bradul altfel. Va fi stralucitor, indiferent ce varianta vei alege.

Mai putin de 100 de zile

Strategii specializati in organizare (exista si sunt foarte solicitati, pentru ca pot oferi solutii personalizate) spun ca este ideal ca pregatirile pentru Craciun sa inceapa cu 100 de zile inainte.

Cateva dintre sfaturile lor iti vor fi utile si tie.

  1. Stabileste cu exactitate bugetul disponibil.
  2. Fa o lista cu cei carora le vei face daruri si gandeste-te la cel putin doua variante de cadou pentru fiecare. Trebuie sa fie pregatite pana la inceputul lui decembrie.
  3. Stabileste unde vei petrece Craciunul. Daca ai in plan o vacanta, cele mai bune rezervari se fac la finele lunii august.
  4. Daca faci Craciunul acasa, ia in calcul pe cine vei invita si afla din timp planurile lor.
  5. Stabileste precis ce vei pregati si fa o lista amanuntita cu tot ceea ce-ti va fi necesar. Cumparaturile pentru masa de Craciun, mai putin fructele si cateva alimente care trebuie sa fie proaspete, se fac la finele lui noiembrie.
  6. La inceputul lui decembrie, fa un plan riguros pentru a-ti pune casa la punct. Asta inseamna sa faci ordine si curatenie. La 15 decembrie, o parte din decoratiuni trebuie deja aranjate, dar ideal este sa faci asta in primele zile ale ultimei luni din an.

Cele trei mari provocari

Craciunul are trei mari provocari: bradul, cozonacii si petrecerea din Ajun.

Bradul natural trebuie comandat din timp. Apeleaza doar la firme serioase si verificate. Cel artificial te poate scoate din incurcatura, mai ales ca va fi decorat in alt mod. O alegere inspirata este si bradul in ghiveci. Daca deja il ai, nu uita ca are nevoie de o tranzitie lenta de afara-n casa si de un loc departe de sursele de caldura.

Cozonacii sunt a doua mare incercare. Daca faci parte dintre cei priceputi, care ii prepara in casa, rezerva o zi doar pentru ei, daca nu, comanda-i la o patiserie. Fa asta din timp, ca sa te asiguri ca prinzi o zi de livrare optima.

Petrecerea din Ajun depinde de obiceiurile de familie, de varsta si de cum ai decis sa sarbatoresti Craciunul anul acesta. Poate sa fie la fel de placut si sa ai casa plina cu toti cei dragi, dar si tihna unui Ajun in doi sau doar in familie alaturi de cei mici.

Cu o lista amanuntita care sa te ajute la organizare si facand cate putin in fiecare zi, Craciunul te va gasi cu toate in perfecta ordine, fara sa mai experimentezi aglomeratia si stresul pregatirilor facute in fuga, in ultimele zile, si garantat vei reusi sa faci si economii.

Sursa foto: Shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

SUPORT HAINE DUBLU, NEGRU

Pret: 108,99 LEI 75,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!