Bucataria moderna: ce schimbam si ce ramane

O bucatarie moderna, demna de un apartament new-yorkez, poate deveni rapid spatiul preferat al oricarei persoane care iubeste sa petreaca timp in acest loc. Totusi, atunci cand pui pe hartie multitudinea de optiuni pentru proiecte si posibilele investitii, visul unei bucatarii moderne poate deveni rapid un proiect covarsitor. Chiar daca pare ca trebuie sa schimbi fiecare coltisor, de la mobilier pana la pahare, solutiile pot fi mult mai simple si mai necostisitoare.

Bucatarie moderna

Iata ce sa ai in vedere atunci cand vrei sa adaugi putin lux bucatariei

  • Proiecte "DIY"

    O veste buna este faptul ca nu este nevoie sa schimbi mobila complet pentru a da un look fresh bucatariei. Desi piata este foarte varianta si orice piesa noua de mobilier poate parea mai ofertanta decat ceea ce ai deja, nu e nevoie sa schimbi totul de la zero. In schimb, poti opta pentru proiecte de reconditionare a mobilierului, stil "do it yourself". O culoare sau o textura noua confera mereu un aer proaspat unui spatiu. De asemenea, un set nou de manere pentru mobilier poate face minuni. Trebuie doar sa gasesti proiectele care ti se potrivesc, iar creativitatea poate sa zboare.

  • Alege atent decoratiunile

    Atunci cand te orientezi spre o bucatarie in stil modern, asigura-te ca obiectele de decor complementeaza restul bucatariei. Prea multe obiecte de decor pot distrage atentia de la privirea de ansamblu asupra spatiului. Orienteaza-te, in special, inspre combinatii de materiale cum sunt lemnul si sticla sau metalul si sticla. Evita, in schimb, prea multe accesorii din materiale plastice. In privinta culorilor, incearca sa gasesti o paleta de culori unitara pentru intreaga bucatarie, indiferent care este aceasta.

  • Investeste in aparatura electronica de calitate

    Aspectul modern al bucatariei nu sta doar in materiale si in culori, ci si in electrocasnicele puse la dispozitie. In special cele care ocupa mult spatiu vor fi si cele care vor dicta aspectul bucatariei. Dintre acestea, combinele frigorifice sunt probabil cele mai evidente dovezi ale unei investitii bine gandite. Este important sa decizi asupra unui model care functioneaza mai departe de a fi un simplu obiect electrocasnic. Daca iti doresti sa modelezi spatiul din jur in cromatica si stilul dorit, combinele frigorifice de la dexo.ro pun la dispozitie o gama larga de culori si materiale.

  • Pune accentul pe lumina

    Ambianta spatiului in care iti petreci timpul este, probabil, la fel de importanta ca decorarea acestuia. De aceea, investeste in surse de lumina ambientala aplicata in puncte cheie ale bucatariei. Fie ca optezi pentru lumina calda, rece sau LED-uri colorate, un punct suplimentar de lumina poate schimba intreaga atmosfera a locului si iti poate pune in evidenta coltisoare carora inainte nu le-ai fi acordat prea multa atentie.

Schimbarile pot fi in acelasi timp imbucuratoare si coplesitoare. Atunci cand vine vorba de spatiile din locuinta insa, lucrurile pot fi mai putin complicate. Vei vedea ca bucataria moderna poate fi mai mult decat un vis: ai nevoie doar de un plan bun, niste inspiratie si rabdare, iar lucrurile se vor pune rapid cap la cap pentru confortul si bucuria ta. Nu ai nevoie de schimbari majore, doar de schimbari bine alese!

Sursa foto: Shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!