Avantajele si dezavantajele incalzirii in pardoseala pe perioada iernii

Incalzirea in pardoseala are atat avantaje cat si dezavantaje, iar pentru a avea o vedere clara asupra lor, mai jos vei gasi o lista cu principalele aspecte pe care sa le ai in vedere. Daca inca nu ai o astfel de instalatie si doresti sa-ti achizitionezi una, informatiile prezentate mai jos te vor ajuta in luarea unei decizii cu privire la modul in care caminul tau va fi incalzit pe perioada iernii.

Parchet pentru incalzire in pardoseala

Iata principalele avantaje si dezavantaje ale incalzirii prin pardoseala

Avantaje unei astfel de instalatii

Incalzirea prin pardoseala ofera caminului tau o temperatura uniforma si constanta, indiferent de cate grade sunt afara. Cu ajutorul incalzirii prin pardoseala, caldura va fi si la suprafata solului, acolo unde celelalte instalatii nu reusesc sa mentina o temperatura optima.

Picioarele tale vor fi protejate impotriva frigului si nu vei avea parte, in viitor, de probleme de circulatie sau cu articulatiile. Mentinerea unei temperaturi optime si uniforme in toata casa este foarte importanta, atat pentru buget cat si pentru sanatatea ta si a membrilor familiei tale. De asemenea, costul de intretinere pentru o astfel de instalatii este foarte scazut, in primii ani de la instalare nefiind necesare interventii. Daca optezi pentru incalzirea prin pardoseala pe baza conductelor de apa, facturile tale vor fi mult mai scazute decat daca alegi varianta de incalzire in pardoseala folosind curentul electric ca sursa de energie.

Dezavantajele de care vei avea parte

Incalzirea prin pardoseala ce va folosi ca principala sursa de energie curentul electric, va produce un impact major asupra facturii tale. Pe langa costul lunar pe care trebuie sa-l achiti pentru a asigura temperatura optima caminului tau, costul de intretinere al unei astfel de instalatii este foarte ridicat. Reparatiile care trebuie efectuate pentru o astfel de instalatie sunt foarte costisitoare si este recomandat sa folosesti parchet dublu stratificat ideal pentru incalzirea in pardoseala de pe valprestparchet.ro, in locul gresiei sau faiantei. Atunci cand apar probleme la functionarea instalatiei, acest tip de parchet este ideal pentru tine, caminul si bugetul tau, deoarece este foarte usor de demontat. Principalul dezavantaj este impactul pe care il va avea acesta asupra buzunarului tau. In cazul in care apar probleme la acest tip de incalzire, nu uita sa apelezi la firmele specializate pentru a le remedia si rezolva.

Avantajele si dezavantajele prezentate mai sus te vor ajuta in decizia pe care urmeaza sa o iei cu privire la modul in care caminul tau va fi incalzit pe perioada iernii. Alege sa oferi casei tale instalatia ideala si consulta parerile despre celelalte tipuri de incalzire. Chiar daca impactul initial asupra bugetului tau va fi mare, nu uita ca incalzirea prin pardoseala este singura care asigura temperatura optima pentru fiecare colt al caminului tau.

Sursa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

CANDELABRU CLASIC CU 8 BECURI

Pret: 723,00 LEI 314,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!