In cele ce urmeaza va prezentam amenajarea unui apartament cu 3 camere aflat la etajul 16 al unui bloc din Bucuresti, amenajare propusa de arhitectul Cristian Patrascu.
Suprafata generoasa, de 90 de metri patrati, a reprezentat pentru arhitect atat un privilegiu cat si o provocare in gestionarea spatiilor.
Arhitectul a dorit sa profite de potentialul zonei largi a livingului si in acelasi timp sa controleze legaturile dintre holuri si livingul propriu-zis. Astfel, a propus 2 "pereti" permeabili vizual, 2 limite slabe care permit patrunderea luminii zenitale si care pastreaza functiunea pragmatica a unor rafturi. In sprijinul propunerii apare si un al treilea raft cu functiunea de biblioteca.
In living, ca si in restul camerelor, s-a dorit o amenajare cu un specific scandinav si cu o stransa legatura cu natura prin utilizarea multor materiale naturale precum lemnul de pluta, bambus, lemnul de balsa, ratan, lemnul masiv si diferite impletituri, precum si a tapetului ce simbolizeaza o padure de stejari, produs de caiverzipepereti. Plantele joaca si ele un rol esential in amenajare ocupand un intreg "perete".
Conceptul amenajarii livingului este de a creea un spatiu fluid cu multe optiuni de ragaz, fie la lumina unui lampadar citind o carte, fie pe fotoliul sub forma unui pouf ce poate fi deplasat oriunde.
Livingul este impartit in 4 spatii, primul fiind vestibulul de la intrare, urmand diningul, zona de relaxare cu o canapea generoasa de la Ikea si zona de tranzit cu biblioteca.
Culoarea preponderenta este albul, accentele fiind date de obiectele din diferite esente de lemn precum si de culorile tipic scandinave: galbenul, turcoazul, verdele-menta, nuantele de gri.
Harta Bucurestiului, realizata din pluta, aduce aminte in constiinta utilizatorului faptul ca de la etajul 16 se poate vedea intregul oras. Aceasta a fost taiata la The Plot.
Bucataria urmeaza imaginea trasata de living, cu un alb dominant intercalat cu accente de culoare date de vesela, obiectele de design sau tablourile cu orasele vizitate de beneficiar. De asemenea, lemnul intervine in diverse locuri cum ar fi blatul de lucru, manerele usilor, raftul pentru depozitari sau masuta rabatabila. Corpurile de bucatarie au fost realizate de Staer in timp ce lustrele, masuta rabatabila si raftul sunt de la Ikea.
In dormitor se reia tema naturii prin peretele tapetat. De asemenea, lemnul si albul incearca sa comunice intr-o maniera cat mai potrivita. S-a preferat un dressing care sa profite de intreaga inaltime a camerei. Acesta a fost realizat la comanda de Cubus, la fel ca rafturile din living.
A treia camera, transformata in birou, e alcatuita din 2 spatii de lucru. Politele si luminile individuale personalizeaza aceste spatii. Accentele de culoare sunt date de corpurile de depozitare iar peretele tapetat are un design specific unei camere de lucru, fiind produs la comanda de Stickero.
Corpurile de iluminat, toate diferite, adauga o usoara nota industriala amenajarii, majoritatea fiind fabricate de brandul Nowodvorski.
S-a incercat obtinerea unei imagini unitare si spatioase in toate camerele. Casa este alcatuita din spatii fixe dar si spatii ce pot fi supuse interpretarilor si pot evolua in timp. In fiecare camera s-a pornit de la acelasi concept, cel al specificului scandinav cu o legatura cu elemente de natura.
Locatie: Bucuresti, Romania
Tip: Apartament cu 3 camere
Suprafata: 90 mp
Buget amenajare: 15000 euro
Arhitect Cristian Patrascu
contact@cristianpatrascu.ro
https://www.cristianpatrascu.ro/
Articole recomandate
Produse recomandate