Amenajarea terasei tale de vis pe balcon: idei si sfaturi pentru un spatiu perfect

Daca detii un balcon mic, dar inutilizat, ai o oportunitate senzationala de a-l transforma intr-un loc confortabil si placut de relaxare sau de socializare. Cu putina creativitate si planificare, poti obtine un spatiu de vis, care sa-i impresioneze pe toti cei care il viziteaza. In acest articol, iti oferim idei si sfaturi practice care sa-ti permita sa transformi terasa ta intr-un loc de basm.

Amenajare terasa pe balcon

Iata de ce aspecte trebuie sa tii cont pentru a crea spatiul mult visat

Stabileste-ti scopul si planul

Pentru a-ti transforma terasa intr-un spatiu de vis, este important sa stabilesti clar scopul utilizarii spatiului. Ai nevoie de un loc intim pentru relaxare sau un spatiu prietenos pentru socializare? Doresti sa creezi un colt de lectura sau un loc special pentru a savura o cafea? Odata ce ai stabilit scopul, poti incepe sa-ti faci un plan pentru realizarea viziunii tale. Planificarea consta in masurarea spatiului disponibil si identificarea mobilierului corespunzator, astfel incat sa economisesti spatiu si sa iti satisfaci nevoile specifice.

Mobilierul - alege elemente compacte si functionale

Pentru balconul tau, alege cu atentie mobilierul compact si functional, care sa se potriveasca perfect nevoilor tale si sa economiseasca spatiu. Piesele pliabile sau extensibile sunt excelente, deoarece ele pot fi ascunse astfel incat sa incapa bine intr-un spatiu mic. Puteti alege canapele confortabile sau fotolii relaxante, astfel incat sa va puteti destinde in aer liber. De asemenea, masa de la balcon trebuie sa fie potrivita pentru spatiul disponibil. O masa rotunda sau o masa cu design minimalist va adauga un farmec aparte terasei tale.

Plante si flori - pentru un aer proaspat si placut

Adaugarea de plante si flori este esentiala pentru a crea un cadru natural, proaspat si relaxant. Daca alegi sa plantezi flori, asigura-te ca acestea sunt rezistente la intemperii si se potrivesc cu conditiile de iluminare si clima de pe balconul tau. Florile iti vor incanta simturile cu mirosul lor placut si iti pot imbunatati starea de spirit. Plantele in ghiveci si arbustii pot fi utilizati si pentru delimitarea spatiului si, in acelasi timp, pentru asigurarea unei zone de intimitate.

Elemente de iluminat

Pentru a va bucura de momentele de seara pe balcon, adaugati elemente de iluminat. O lampa sau lumini decorative care ofera o lumina calda si placuta pot crea o atmosfera deosebita pentru momentele de relaxare. De asemenea, acestea pot decora terasa, oferind un aspect atractiv si unic.

Finisajele - Podele si elemente decorative

Finisajele pot adauga stil si eleganta terasei tale. Alege podele exterioare sau covoare rezistente la intemperii. Daca doresti un design clasic, parchetul din lemn sau piatra este o optiune excelenta. Insa, trebuie sa iei in considerare faptul ca parchetul triplustratificat pentru incalzire in pardoseala poate fi o optiune excelenta in sezonul rece, astfel incat sa te bucuri de un mediu confortabil si cald chiar si in perioada mai friguroasa. In acest sens, Valprest Parchet este un furnizor de produse de acest fel, care ofera si servicii de instalare, pe care ii poti contacta pentru a-ti transforma terasa intr-un spatiu elegant si confortabil.

Perne si accesorii decorative

Nu uita sa adaugi perne si accesorii decorative care sa aduca un plus confort si personalitate terasei tale. Pernele colorate si cu modele interesante vor adauga un aspect plin de viata si confortabil la mobilierul tau. Poti alege, de asemenea, accesorii decorative precum plante artificiale, lampi sau tablouri care sa completeze designul si sa ofere un aer aparte terasei tale.

In concluzie, cu aceste idei si sfaturi practice, vei putea transforma terasa ta intr-un spatiu de vis, in care sa te relaxezi, sa socializezi si sa te bucuri de frumusetea si confortul in aer liber.

Sursa foto: Freepik.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

VITRINA CLASIVA KENT EWIT, CASTAN

Pret: 2358,00 LEI 1744,00 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!