Amenajarea casei de vacanta: 4 pasi esentiali

Casele de vacanta au, in general, linii fine si calde, specifice confortului, indiferent de locatia lor. Amenajarea caselor de vacanta este, adesea, simplista, deoarece ideea de baza este relaxarea, starea de bine si eliminarea stresului cotidian. Iata cum iti poti amenaja si tu o casa de vacanta in cativa pasi simpli, dar care te vor ajuta sa obtii efectul scontat.

Casa de vacanta

Sursa foto

Amenajeaza zona de intrare

O casa de vacanta inseamna si aspect, dincolo de confort, de aceea, din acest lucru rezulta, uneori, cele mai speciale idei de amenajare interioara a locuintelor. Casele de vacanta sunt, adesea, amenajate cu elemente naturale, tocmai pentru a aduce un plus de conectare cu natura in scopul relaxarii. Zona de intrare include pardoseli din lemn, lacuite, amenajare specifica cabanelor elvetiene. Pentru a face o trecere lina spre zona interioara, poti folosi praguri de trecere in diverse culori de pe Mathaus.ro, astfel incat sa nu apara diferente de nivel sau de textura.

Nu conteza foarte mult tipul parchetului ales, insa, ar trebui sa mentii acelasi model pentru intreaga suprafata a casei de vacanta, astfel incat sa nu creezi diferente cromatice. Alegand acelasi tip de parchet o data, dar si acelasi plinte sau aceleasi treceri, vei economisi bani, deoarece, la cantitati mari, vei putea cumpara materialele pentru un pret mai bun. In plus, nu vei avea dificultati atunci cand vei amenaja camerele, in sensul gasirii materialelor similare.

Foloseste elemente naturale in living

In living, s-ar putea sa petreci mare parte a timpului. Din acest motiv, ar trebui sa te gandesti la metodele prin care poti amenaja, astfel incat sa iti asiguri un plus de confort. Livingul caselor de vacanta este, in general, spatios, cu pardoseli calde, din lemn si mobilier simplist.

In general, decoratiunile sunt simple, in nuante calde, care ofera confort vizual. Livingurile trebuie sa aiba ca element principal o canapea si, eventual, o masuta de cafea, deoarece acolo va fi zona cu cel mai mare trafic.

Semineu versus baldachin

In functie de specificul casei de vacanta, daca aceasta este la munte sau la mare, poti alege si elementele sale decorative. Semineul este o alegere foarte buna, la o casa de munte. De preferat ar fi ca acesta sa fie realizat din piatra naturala, cu finisaje manuale si cu putere reala de incalzire, pentru a te putea bucura de o experienta de neuitat.

Pe de alta parte, la mare, sezlongurile sau baldachinele sunt cea mai buna alegere, atat la interior, intr-un balcon sau pe o terasa interioara, cat si la exterior. Ele sunt diafane si simple si iti ofera o binemeritata relaxare. Fie ca optezi pentru o cafea cu vedere la mare sau pentru o cana de vin fiert in fata semineului, ambele variante sunt optiuni minunate de detensionare.

Bar si autoservire

Indiferent de tipul casei de vacanta si de pozi?ionarea ei, un minibar este o idee excelenta pentru a face din casa ta o adevarat oaza de relaxare. Mai ales ca nu te vei putea bucura doar tu, ci vei surprinde pe toata lumea cu o asa facilitate. Vei putea sa te servesti singur sau sa oferi prietenilor o experienta extraordinara, demna de un hotel bun.

O casa de vacanta poate fi amenajata in functie de propriile preferinte, astfel incat sa te simti minunat atunci cand te afli acolo. Detaliile sunt foarte importante, fiindca acestea te vor ajuta sa transformi efectiv spatiul intr-un adevarat sanctuar al relaxarii si bunului gust.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

FANTANA DECORATIVA POARTA - 7 TREPTE

Pret: 583,10 LEI 490,00 LEI

Casa si gradina - oferte

LUSTRA MODERNA 91245-3A, 3 BECURI, ALB

Pret: 179,99 LEI 139,99 LEI

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!