Fa din gradina ta locul preferat de joaca al copiilor! TOP 5 idei care te vor ajuta in amenajarea unui spatiu perfect

Gradina casei in care locuiesti este un reprezentant de seama al stilului de viata pe care il ai. Indiferent de anotimp, aceasta devine un loc sigur de petrecut timpul liber impreuna cu prietenii si familia ta. De obicei, copiii sunt cei care se bucura cel mai mult de activitatile in natura, iar o gradina potrivit amenajata pentru ei ii poate determina sa fie mai activi si sa renunte la micile ecrane.

Gradina, loc de joaca pentru copii

Sursa foto: Shutterstock.com

Pe langa munca pe care o depui in amenajare, trebuie sa te gandesti si la intretinerea gradinii. Delimitarea spatiului si alegerea cailor de acces este un prim pas foarte important in stabilirea designului. Cu siguranta sunt multe aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand decizi sa reconditionezi curtea visurilor tale. Majoritatea romanilor au amenajari in stil englezesc, vintage sau modern, dar desigur, iti poti pune imaginatia la incercare pentru a gasi noi idei.

Citeste mai departe 5 sfaturi care te vor ajuta la amenajarea gradinii

1. Construieste un foisor

Un astfel de loc va deveni cu siguranta foarte iubit de toata familia. Dupa ce ai decis stilul pe care il va avea curtea ta interioara, poti incepe cu alegerea foisorului si a gratarului. Acestea nu trebuie sa lipseasca din curtea ta, fiind doua elemente esentiale care aduc familia impreuna. Indiferent ca vei intampina zile senine sau ploioase, te poti relaxa citind o carte copiilor sau admirand natura.

Daca vrei sa stii mai multe despre amenajarea unui foisor, da click aici si descopera cateva idei bune de pus in practica.

2. Amenajeaza un loc de joaca pentru cei mici

Aici alegerile sunt nelimitate. Poti gasi lucruri in propriul garaj care te pot ajuta. Daca ai cauciucuri pe care nu le mai folosesti, coloreaza-le impreuna cu cei mici, leaga-le cu o sfoara de un copac si poti face leagane. O alta idee practica si usor de realizat este confectionarea din lemn a unei casute sau al unui loc de joaca in nisip.

3. Ai grija ca iarba sa fie mereu proaspata

Pentru ca cei dragi tie sa nu intampine dificultati atunci cand pasesc pe iarba, trebuie sa fii sigur ca este tunsa si ingrijita. Irigatia este primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand schimbi sau plantezi un gazon. Sistemul poate fi programat sa inceapa automat la ore alese de tine sau poti folosi un robinet pe care sa il opresti manual atunci cand sunt zile ploioase. O astfel de solutie impiedica consumul inutil al apei si nu va fi nevoie ca tu sa muncesti zilnic.

4. Construieste o casa in copac

Majoritatea copiiilor viseaza la o casa in copac construita impreuna cu parintii lor. Ea poate deveni un loc in care cei mici isi petrec timpul jucandu-se, citind povesti sau relaxandu-se. Este o activitate care ii va tine cu siguranta departe de orice gadget-uri, deoarece isi vor exersa capacitatile de catarat si echilibru.

5. Achizitioneaza o piscine

Pentru zilele caniculare de vara, cea mai buna alegere este piscina gonflabila, potrivita atat pentru copii cat si pentru adulti. Cu siguranta toata familia se va bucura de aceasta achizitie si de timpul petrecut impreuna.

Asadar, daca iti doresti o curte unde cei mici sa se bucure de natura si sa se relaxeze, aplica ideile de mai sus! Cu siguranta toata familia va aprecia efortul tau de a construi o mica oaza de distractie si bunastare.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter

Articole recomandate

Produse recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!